Hoofdmenu
Submenu

Buurtgezinnen, gezinnen voor gezinnen

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet.

Wat doet Buurtgezinnen?

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Op deze website proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven van wat Buurtgezinnen inhoudt. De foto’s die we gebruiken zijn meestal gekochte foto’s van modellen. Foto’s van ‘echte’ kinderen en ouders gebruiken we alleen, als zij daarvoor toestemming hebben gegeven.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen