Hoofdmenu
Submenu

Ramona Verheij-Molenaar, Opvoed en Kindercoach van Opvoedliefde

Het is overweldigend, kan hectisch zijn en je staat 24/7 aan. Het kan je onzeker maken, moe of het geeft je juist energie. Maar loop je vast en lijkt niks te helpen? Ondanks je alle hulptroepen al ingeschakeld heb. Dan ben je hier op het juiste adres.

Als pedagogisch medewerker heb ik de afgelopen jaren aardig wat ervaring opgedaan. Zo ligt mijn expertise bij de ontwikkelingslijnen van het kind, de gedragingen van kinderen en de behoeftes & gevoelens hierbij. 

Denk bij de ontwikkelingslijnen bijvoorbeeld aan de grote & kleine motoriek van het kind, sociaal-emotionele ontwikkeling of de seksuele ontwikkeling. Daarnaast kijk ik ook altijd naar de spelontwikkeling of de geletterdheid en gecijferdheid. 

Hoe gedraagt een kind zich, wat is de onderliggende gedachte & behoefte hiervan en hoe kan ik hier op anticiperen zodat ik aansluit bij de wensen en behoeftes van een kind. Dit laatste is zo makkelijk nog niet als we denken. Het vergt kennis en het is belangrijk dat je kind met hem/haar bijbehorende emoties goed kent. 

Sinds Januari 2022 ben ik mama geworden van ons zoontje James. Een grote wens die in vervulling ging. Ik hou van kinderen en mijn kinderwens was dan ook groot. Dolgelukkig zijn wij nu een gezin van drie.

Tijdens mijn verlof kwam ik er achter dat ik naast het vak als pedagogisch medewerker mijzelf meer wilde verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik ben de opleiding tot opvoed & kindercoach gaan volgen en inmiddels afgestudeerd. Hieruit is Opvoedliefde ontstaan. Ik wilde graag mijn kennis, tips & tricks delen met andere ouders want samen sta je sterker! 

 

Wat mag je van mij als opvoedcoach verwachten?

Ik ondersteun de ouders/verzorgers bij de opvoedvragen die spelen binnen het gezin. Dit kan verschillen van kleine opvoedvragen met een simpele uitleg en oplossing tot een opvoedkwestie die wat meer diepgang vereist. Ik doe dit doormiddel van de consulten die ik aanbiedt. Ik biedt in deze consulten een luisterend oor en probeer zoveel mogelijk te weten gekomen over de gedragingen van het kind, de behoeftes maar ook de wensen van de ouder(s).

Het ouderschap maakt je soms ook behoorlijk onzeker. Doe ik het wel goed? Wat kan ik anders doen en wat zullen die andere ouders wel niet denken? 
Tijdens de consulten werken we ook hieraan. Want wat is er nu mooier dan andere ouders helpen meer zelfvertrouwen te krijgen rond het opvoeden van hun kindje(s).
Door de verschillende soorten consulten zit er altijd wel een bij die past bij jou gezin en de hulpvraag. 

Met wat voor opvoedvragen kun je bij mij terecht?

  • Mijn kindje luistert niet naar wat ik zeg of vraag, er is thuis geen structuur of fijne sfeer.
  • Mijn kindje slaapt slecht, en zit in een verkeerd ritme wat nu?
  • Mijn kindje gaat over mijn grenzen heen, hoe pak ik dit aan?
  • Mijn zoontje is 17 maanden en loopt nog niet! Wat nu? 

Hier een kleine greep aan opvoedkwesties die kunnen spelen waarbij je handvaten nodig hebt of waar je even over wilt sparren. Je mag alles vragen van klein tot groot.

Heb je nog twijfels of het bij je past? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in. 

Of neem een kijkje op mijn Instagram account voor opvoed tips & trick

Afbeeldingen

Cookie-instellingen