Hoofdmenu

Zelf ijsjes maken

360 keer bekeken

Het zelf maken van ijsjes is dan helemaal passend in deze weken waarin we de zomer toch een beetje in huis moeten halen!

Soort activiteit

Creatief
Experimenten
Eten/drinken

Leeftijd

Hele gezin

Gezellig samen met je kindje aan de slag want door henzelf gemaakte ijsjes zijn natuurlijk nóg lekkerder dan wanneer ze zo uit de winkel komen.

Om te beginnen heb je ijshouders nodig of ook wel ijsmakers genoemd. Misschien hebben jullie deze al wel in huis en anders zijn deze in vele winkels te koop. Denk bijvoorbeeld aan de Hema of online via Bol.com.

Recepten en variaties 
Uiteraard vindt je vele ideeën door Google te gebruiken. Maar De LimonadeBrigade deelt graag de ideeën die wij in ons eigen netwerk voorbij hebben horen komen.

Waterijsjes
Het is zo simpel, water en vers gesneden fruit erdoorheen, vervang het water eens door kokoswater of maak het water aan met wat limonadesiroop. Welk fruit gebruik
je hiervoor? Dat mag je natuurlijk zelf helemaal beslissen, welk fruit vindt jouw kindje lekker?

IJsjes met yoghurt
Gebruik ongeveer 200 gram fruit op 200 gram yoghurt, met deze hoeveelheden kan je net 6 ijshouders vullen. Een kleine smaak twist iets een klein beetje honing erbij? Het makkelijkste is om alles te blenden. Geen blender? Prakken met een vork en roeren met een lepel, werkt ook super goed!

Eindresultaat
Als je alles in de ijshouders hebt gedaan, wordt het wachten. De variatie water en fruit zal sneller klaar zijn dan de wat dikkere substanties. De LimonadeBrigade is er benieuwd naar jullie resultaten en recept ideeën, deel het met ons, onder aan dit bericht.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen