Hoofdmenu

Spelen met modder

342 keer bekeken

Wij selecteerden een aantal leuke, maar vooral modderige, activiteiten voor op Modderdag. Maar doe ze gerust ook op een andere dag!

Soort activiteit

Natuur & dieren
Sport & spel
Experimenten

Leeftijd

Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12

Moddersoep: Jonge kinderen vinden het geweldig om van alles en nog wat te plukken en te verzamelen. In een grote emmer is dit heel makkelijk. Na afloop een beetje zand erbij en met een grote stok roeren en klaar is de enige echte moddersoep! Als de kabouters daar ’s nachts nu niet van gaan smullen weten wij het ook niet meer…

Modderverven: Verven kan je met meer materialen dan alleen verf. Door een beetje kleurstof toe te voegen aan de modder krijg je ook nog eens mooie kleurtjes. Weer eens wat anders dan kleuren met stoepkrijt!

Een modderkeuken: Oké, dit vergt wat voorbereiding maar met wat planken hout, twee bakjes, wat haakjes (en een handige man) heb je in no-time een modderkeuken voor in de achtertuin. Serviesje erbij en spelen maar. Niet alleen op modderdag maar het hele jaar door!

Modderschminken: geen moddermasker maar stoere indianenstrepen van modder!

Moddertrommelen: misschien heb je ooit wel eens gehoord van de Blue Mangroup. Deze mannen die van top tot teen blauw geschminkt zijn en trommelen tijdens een optreden op hun trommels met een laagje verf. Dat kunnen de kinderen natuurlijk ook, maar dan met een laagje modder. Omstebeurt mogen ze met de dobbelsteen gooien, en als je zes gooit mag je je helemaal laten gaan.

Bron: mamaliefde.nl

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen