Hoofdmenu

SKG | Vuurwerk met rietjes

24 keer bekeken

Vinden jullie vuurwerk ook zo mooi om naar te kijken? Dit jaar is er minder echt vuurwerk, maar jullie kunnen met rietjes en verf zelf ook mooi ‘vuurwerk ‘ maken. Een beetje adem, rietjes en wat verf zorgen voor de prachtigste kleuren!

Soort activiteit

Creatief
Experimenten

Leeftijd

Hele gezin

Wat heb je nodig?

– Wit of zwart papier

– Rietjes

– Kwast

– Bekers

– Verf

Wat moet je doen?

  • Verzamel de materialen en zet deze klaar. Kies de kleuren verf die jij wilt gebruiken en spuit een klein beetje verf in de bekers en voeg hier water aan toe. Tip! Gebruik glazenpotjes om de verf in te verdunnen. Zorg dat de verf is opgelost voordat je het gaat gebruiken.

 

  • Pak nu een kwast en dip deze in de beker met verf. Laat één grote druppel vallen op het papier. Gebruik het rietje om de druppel in verschillende richtingen uit te blazen. Doe dit nog een keer met een andere kleur verf en creëer jouw eigen vuurwerk!

 

Stichting Kindercentra Gorinchem staat voor Samen Kunnen Groeien. Binnen dit motto staat de ontwikkeling van het kind centraal. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, in het tempo dat bij hen past en met de professionele begeleiding die daarbij hoort. De kernwaarden Veilig, Puur, Plezier, Ondernemend en Nieuwsgierig vormen de basis van hun werk. Van daaruit werken zij, iedere dag opnieuw.

 

Stichting Kindercentra Gorinchem ziet het belang van de creatieve ontwikkeling van kinderen. Om deze reden hebben wij een activiteit bedacht die aansluit bij hun werkwijze, maar goed thuis uit te voeren is.

 

 

 

Bronvermelding:

https://www.kinderopvanggorinc

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen