Hoofdmenu

Natuurcentrum De Schaapskooi

36 keer bekeken

Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd is het verenigingsgebouw van de Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden.

Soort activiteit

Natuur & dieren

Leeftijd

Hele gezin

In dit natuurcentrum vindt u een winkel met onder andere nestkasten, natuurboeken, kaarten en andere artikelen en een gezellige bar.

In dit gebouw vinden vele activiteiten van de Natuur- en Vogelwacht plaats zoals lezingen, cursussen, exposities en vergaderingen. Ook worden hier op afspraak de leerlingen van basisscholen ontvangen voor een project over een bepaald aspect van de natuur.

In de grote zaal staat een aantal vitrines met prachtig opgezette vogels. In de achterzaal is een permanente tentoonstelling over de griendcultuur gemaakt.

Voor bezoekers is het mogelijk om een reis door de streek te maken in 17 minuten. In een diaklankbeeld trekt u zo de Vijfheerenlanden door. Het Natuurcentrum verzorgt regelmatig leuke kinderactiviteiten.

De Schaapskooi is het hele jaar door een prima startpunt voor wandelingen of een fietstocht. Verschillende routes zijn te verkrijgen. De Schaapskooi ligt centraal in de Vijfheerenlanden aan de doorgaande weg Lexmond – Hei en Boeicop – Schoonrewoerd.

Voor meer informatie: www.natuurcentrum.nl

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen