Hoofdmenu

Leuke kerstfilms op Netflix

62 keer bekeken

Lekker met zijn allen op de bank en kijk samen naar kerstfilms op Netflix. Even helemaal niks. Alleen maar genieten! Wij stelden een lijst samen met vijf kerstfilms die je, wat ons betreft, zeker gezien moet hebben! Ook leuk na de kerstdagen 😉

Soort activiteit

Muziek, film, theater

1. Jingle Jangle

Speelgoeduitvinder Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land. Totdat zijn leerling Gustafson ‘m verraadde en Jeronicus niemand meer durfde te vertrouwen. Wanneer zijn geniale en opgewekte kleindochter Journey voor de deur staat, verandert het leven van de knorrige oude man. Deze uitmuntende film zit vol magie. Een sprankelend sprookje voor jong en oud.

2. Klaus

Het komt niet vaak voor dat een kerstfilm genomineerd wordt voor een Oscar, maar de schitterende animatiefilm Klaus is dan ook allesbehalve een standaard kerstfilm. De Netflix Original vertelt een eigen versie van het kerstverhaal, waarin een postbode samenwerkt met een speelgoedmaker om kinderen gelukkig te maken.

3. Elf

Regisseur Jon Favreau (The MandalorianIron Man) wilde een klassieke kerstfilm maken voor het hele gezin en daar is hij ruimschoots in geslaagd met Elf. De hartverwarmende comedy draait om een mensenkind dat opgroeit tussen de elfjes op de noordpool en als volwassen man gaat hij op zoek naar zijn vader in New York. Komiek Will Ferrell is voortreffelijk als charmante naïeveling die totaal niet op zijn plek is in de grote stad.

4. A boy called Christmas

Houd de zakdoekjes bij de hand wanneer je A Boy Called Christmas – in het Nederlands Een Jongen Met de Naam Kerstmis – gaat kijken, want kleine kans dat je het droog houdt. Drie kinderen die hun moeder zijn verloren, krijgen bezoek van hun tante. De oude vrouw vertelt hen een verhaal over het ontstaan van Kerstmis en dit sprookje vol mooie en droevige momenten helpt de kids om de harde werkelijkheid te verwerken.

5. De familie Klaus

In deze Vlaams/Nederlandse Netflix-kerstfilm verhuist de jonge Jules naar België. Terwijl zijn moeder werkt tijdens de kerstdagen brengt de jongen zijn vakantiedagen door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol. Wat volgt is een sprookjesachtig avontuur voor jong en oud.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen