Hoofdmenu

Museum De Koperen Knop

189 keer bekeken 0 reacties

Voor kinderen is Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam erg leuk.

Soort activiteit

Buiten
Musea

Leeftijd

Hele gezin

Er is altijd wat te doen en te zien. Een bijzondere expositie, het voorhuis van het museum, de museumtuin, een speurtocht, meewerken met de smid of een bezoek met je school. Het is ook leuk om over het museum of iets daaruit een spreekbeurt op school te houden. Ook kun je er met je vriendjes je verjaardag vieren.

Voor kinderfeestjes zijn diverse mogelijkheden. Meer informatie, bel dan met 0184-611366 of kijk op www.koperenknop.nl

Museum De Koperen Knop, Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam

Expositie over Playmobil
26 augustus t/m 23 september 2022
Een expositie over de geschiedenis en de veelzijdigheid van Playmobil, bestaande uit een groot aantal poppetjes met bijbehorende accessoires.

De expositie in Museum de Koperen Knop is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar, met speciale sets voor jongere kinderen. Playmobil wordt sinds 1974 geproduceerd.

De ontwikkelde figuren zijn 7,5 cm hoog, de grootte van een kinderhand, en zijn gebaseerd op de dan niet meer geproduceerde tinnen soldaatjes. Een aantal eigenschappen van de speelgoedfiguurtjes ontstonden na het bestuderen van het gedrag van spelende kinderen. De poppetjes kregen genoeg bewegende delen om van houding te veranderen, maar niet zo veel dat het speelgoed te ingewikkeld wordt. De lachende gezichtjes hebben geen neus, omdat die ook op kindertekeningen vaak ontbreekt. Het succes is mede te danken aan de oliecrisis, die in 1974 zorgde voor sterke prijsstijgingen van het grote plastic speelgoed.

Intussen is het aantal figuurtjes, accessoires en thema’s zeer sterk uitgebreid. Al na twee jaar kwamen er ook voertuigen en gebouwen op de markt. Dat Playmobil zo’n grote vlucht heeft gemaakt is onder meer te danken aan een Nederlandse importeur, die in 1974 tegen de sluitingstijd van de speelgoedbeurs in Neurenberg een order plaatste voor meer dan een miljoen gulden.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen