Hoofdmenu

Aquazoo in Leerdam

410 keer bekeken 0 reacties

Wist je dat deze regio zijn eigen dierentuin heeft? Een dierentuin waar alleen (onder)waterdieren zijn te bewonderen: Aquazoo in Leerdam!

Soort activiteit

Buiten
Natuur & dieren
Musea

Leeftijd

Hele gezin

Kom oog in oog te staan met zoet- en zoutwatervissen, zoals haaien, piranha’s, zeesterren, anemoonvissen, discusvissen en nog veel meer. Of wat dacht je van gifkikkers, zeepaardjes, kleurrijke koralen en anemonen. Regelmatig worden er jongen haaien geboren in AquaZoo Leerdam. De haaien leggen eieren, die in het haaienbabykraamaquarium worden opgehangen tot de kleine haaitjes uit het ei komen.

De dierentuin wordt geëxploiteerd door leden en vrijwilligers van de Aquariumvereniging De Discus in Leerdam. De bijna 150 leden van deze vereniging, financieel gesteund door verschillende sponsoren, houden de ruim 40 vivaria op een vloeroppervlakte van 400 m2 in stand.

Paludarium
Aquazoo heeft ook twee paludariums. Hierin worden natuurlijke omstandigheden volledig nagebootst, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, verlichting en de samenstelling van het water en de grond. Een biotoop heet zoiets. In één bioitoop is een stukje tropisch regenwoud met dichte begroeiing van tropische planten gemaakt. Hierin zie je verschillende soorten gifkikkers en daggekko's.

Voor meer informatie: aquazoo-leerdam.nl

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

0  reacties

Cookie-instellingen