Hoofdmenu

Gewichtscoach Marijke

188 keer bekeken

Gezondheid is een groot begrip. Naast voldoende beweging en gezonde voeding is het mentale deel ook heel belangrijk. Hoe voel jij je? Ben je gelukkig of eenzaam en heb je plezier in de dingen die je doet? “Kleine veranderingen zorgen voor goede resultaten in de toekomst!”

Categorie

Ontspanning
Beweging
Voeding
Fysieke ontwikkeling
Mentale ontwikkeling

Mijn naam is Marijke Zwart en ik werk als gewichtsconsulent in Gorinchem, gevestigd in de Gildenwijk. 

Sinds mijn 11de jaar heb ik diabetes type 1 en daardoor kwam ik al heel vroeg in aanraking met voeding en gezondheid. Wat je eet, bepaald voor een groot deel hoe jij je voelt en hoe gezond je bent. Dit heeft ertoe geleid dat ik gewichtsconsulent ben geworden zodat ik ook anderen kan helpen om zich gezond en fit te voelen.
Daarnaast ben ik partner van Gorinchem Gezond. Dit is een initiatief vanuit de gemeente Gorinchem om gezond leven makkelijker en leuker te maken.

Inmiddels geef ik, samen met Monique, de workshop ‘minder suiker meer energie’ op basisscholen voor groep 5 om meer bewustzijn te creëren over voeding. Ik vind het superleuk om voor een klas enthousiaste leerlingen te staan!

Kinderen zijn nog volop in ontwikkeling en groeien hard. Daarom is het extra belangrijk om voedzaam en gevarieerd te eten. Het kan zijn dat je kind weinig lust, snel moe of juist heel druk is. Dit kan een signaal zijn van overprikkeling. Voeding en de manier van eten kunnen hier een grote rol in spelen.
 
In de begeleiding geef ik voorlichting over voeding en kijken we samen hoe je dit toepasbaar kan maken in het gezin. Als moeder van een dochter van 12 weet ik hoe lastig het soms kan zijn. Je kan niet alle ballen hooghouden. Daarom passen we kleine stapjes toe want die zijn tenminste haalbaar!
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen