Hoofdmenu

Zorg goed voor jezelf

185 keer bekeken

4 tips om goed voor jezelf te zorgen; want als je goed voor jezelf zorg, kun je ook beter voor een ander zorgen! Het is iets wat te vaak onder aan het lijstje van ouders met jonge kinderen staat. Maar zeker wel belangrijk is! Deze tips helpen je op weg.

Interessant voor ouders

Ontspanning
Zorg goed voor jezelf

Leeftijd

Volwassenen

4 tips om goed voor jezelf te zorgen: 

Even helemaal niks

Doe soms even niks. Een boek lezen, een dutje doen, mediteren. Het is belangrijk om je hoofd af en toe leeg te maken en alles even te laten voor wat het is. Pak zo nu en dan een momentje voor jezelf en ga even relaxen op de bank, buiten of in een hangmat!

Lekker eten en drinken

Als je gezond en goed eet dan voel je je fysiek en metaal energieker. Eet bijvoorbeeld een lekker handje noten tussendoor. Noten zijn goed voor je hart en bloedvaten en zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen.

Regelmatig bewegen

Bewegen is supergezond! Zowel voor je lichaam als voor je geest. Bewegen verkleint de kans op ziektes zoals diabetes, overgewicht, hart- en vaatziekten en psychische problemen.  Voor volwassenen is het goed om minimaal een half uur per dag te bewegen en voor kinderen minimaal een uur. Meer bewegen is natuurlijk nog beter! Zoek een manier van bewegen die goed bij jou past en bouw dat langzaam op. Begin bijvoorbeeld met een rondje van 20 minuten lopen.

Verveel je

Wist je dat het erg gezond is om je te vervelen? Door de verslaving aan prikkels maken onze hersens de gehele dag door overuren. Om deze overuren te compenseren is het af en toe dus erg goed om je te vervelen en je hersens even rust te geven.

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen