Hoofdmenu

Zorg goed voor jezelf - recept bananenbrood

117 keer bekeken {0} reacties

Bananenbrood is zo'n recept dat je makkelijk en snel kunt maken.

Interessant voor ouders

Voeding
Zorg goed voor jezelf

Leeftijd

Hele gezin
Volwassenen

Recept bananenbrood

 Bananenbrood is zo'n recept dat je makkelijk en snel kunt maken. Ideaal voor als je wat overrijpe banen op de fruitschaal hebt liggen. Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt en je kinderen eten het ook, want wie wil er nu geen 'cake' als ontbijt, lunch of tussendoortje?!

Wat je nodig hebt

  • 3 (over) rijpe bananen (of 300 gram)
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • 75 gram rozijnen
  • Snuf bakpoeder
  • Lekker wat kaneel
  • Wat olie om de cakevorm in te vetten
  • Cakeblik (25 cm)
  • Bakpapier
  • Keukenmachine of mixer

Hoe je het maakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet de cakevorm in met olie enn bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  3. Mix de eieren, bananen en kaneel door elkaar tot een gladde massa.
  4. Voeg de havermout en het bakpoeder toe en meng nogmaals.
  5. Roer de rozijnen door het beslag.
  6. Schep het mengsel in de cakevorm.
  7. Bak het bananenbrood in 50 – 60 minuten af in de oven
  8. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen.

Tip! In dit recept zijn rozijnen verwerkt, maar je kunt er ook mee variëren. Bijvoorbeeld door gehakte (hazel)nootjes toe te voegen of stukjes gedroogd fruit zoals abrikozen.

Eet smakelijk!

P.s. Deel je jouw gemaakte bananenbrood met ons op Facebook of Instagram?

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen