Hoofdmenu

Interview I Het verleggen van grenzen als minima ouder

100 keer bekeken

Gorinchemse Judith deelt haar verhaal over het verleggen van grenzen als minima ouder.

Interessant voor ouders

Ouderschap

Leeftijd

Volwassenen

Zelf weet ze hoe het is om te leven van een minimaal budget. Om "nee" te moeten zeggen tegen haar kinderen en creatief te willen zijn om toch wél een dagje uit te kunnen. Om instanties om hulp te vragen. Hulp te krijgen, positief te blijven en nu zelf hulp te bieden. Om grenzen te stellen, te ontdekken en weer te verleggen. Als persoon én als moeder. 

Judith Charissa Bouillon is oprichtster van Facebookgroep Minima Ouders Gorinchem, ervaringsdeskundige als minima ouder en medewerker bij de Speelgoedbank Gorinchem. Zij weet ook dat ze niet de enige is die moet rondkomen van weinig.

Ik wilde uit mijn negatieve spiraal stappen

Toch houdt dat haar niet tegen om zich in te zetten voor anderen in de maatschappij. En daarmee heeft ze haar persoonlijke grens verlegd. "Ik ben zelf minima ouder, zat lang thuis en wilde uit mijn negatieve spiraal stappen. Ik wilde weer van betekenis zijn. Daarom ben ik vrijwilligster geworden bij Stichting Noodhulp en met die en mijn eigen ervaring, de Facebookgroep Minima Ouders Gorinchem gestart."

"Er is zo ontzettend veel stille armoede. Ook hier in Gorinchem", aldus Judith.

De Facebookgroep is een plek waar ouders die financieel in een moeilijke positie zitten, leven van beperkt weekgeld, worden voorzien van eerste levensbehoeften. "Al deze leden hebben óók een grens verlegd door hun lidmaatschap in te dienen. Het is echt niet niks om hulp te vragen bij geldzorgen. En die hulp bieden is soms écht hard nodig", vertelt Judith. "Mensen die hun hele inboedel hebben verloren, jonge moeders die geen geld hebben voor een babyuitzet, een gezin in de financiele problemen door het verliezen van een baan." Deze mensen kunnen allemaal bij de Facebookgroep én Judith terecht. 

Als ouder leer je om creatief te zijn

"Als ervaringsdeskundige kan ik de juiste hulp bieden. Ik ken de instanties, weet hoe het is om je grenzen te verleggen, maar ik ken ook de pijn als ouder. Wanneer je kids verlangen naar een uitje, net als hun vriendjes, maar je je dit niet kunt veroorloven. Als minima ouder leer je dan om creatief te zijn." Zo vertelt Judth dat, wanneer leeftijdsgenoeten tijdens de vakantie naar het buitenland gaan, zij met haar kinderen 'vakantie vierde' bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem. "Helemaal gratis, lekker dichtbij en - het allerbelangrijkste - heerlijk vertoeven!

Wiw spullen heeft voor Minima Ouders Gorinchem kan contact opnemen met Judith via mynengeltjes@gmail.com
Kom je zelf rond met een beperkt weekbudget? Ook dan kun je je melden bij Judith. 

Lees hier meer over de speelgoedbank!


 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen