Hoofdmenu

Tip van een professional - Bewust grenzen stellen

233 keer bekeken

Marian Jansen, van praktijk Ruimte therapie en coaching, geeft je een inkijkje in de wereld van grenzen en deelt een aantal tips.

Interessant voor ouders

Opvoeden
Gedrag en emoties
Ouderschap

Leeftijd

Volwassenen

Marian Jansen, van praktijk Ruimte therapie en coaching uit Arkel, geeft een training in het bewust worden van je grenzen. Marian geeft je een inkijkje in de wereld van grenzen en deelt een aantal tips. 

Marian vertelt: "Grenzen zijn waardevol, maar waarom zijn we er niet altijd bewust van? En waarom vinden we grenzen eigenlijk zo lastig? Vaak ontdekken we pas onze grens als het al te veel is, als we geirriteerd raken of als iemand onaardig doet. Kinderen hebben nog geen hele duidelijke grenzen. Er komt veel bij hen binnen: van beelden en geluiden tot opmerkingen. Dit heeft allemaal invloed op het kind. Een grens is dus heel belangrijk, want zonder grens raakt het kind zichzelf helemaal kwijt. Grenzen aangeven en tegelijk het kind de ruimte geven om te mogen ontwikkelen.....dat is best een uitdaging."

Een liefdevolle, stevige grens geeft duidelijkheid en wordt gevormd vanuit liefdevolle zorg en groei voor het kind. Een paar tips:

  • Geef jezelf de ruimte om weer even bij jezelf te komen. 
  • Je kunt niet alles zijn en doen; perfectie is een lastige strijd. Wat heb jij nodig om weer zacht en liefdevol te kunnen reageren? 
  • Bedenk eens bewust van waaruit jij grenzen geeft. Vanuit angst? Vanuit schaamte? Het idee om perfect te moeten zijn? Neem de tijd om hierbij stil te staan. 
  • Soms gaat de rek er gewoon uit. Vraag aan jezelf: wat is goed voor mij? Voor ons gezin? En wat hebben wij nu nodig? 

Klik hier voor meer info over Marian Jansen en haar trainingen.

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen