Hoofdmenu

Fris! | Vijf vragen aan….

25 keer bekeken

In Fris! het magazine van de Limonadebrigade dat vier keer per jaar verschijnt, laten we iedere keer een bezoekster van het Mama- of Peutercafé aan het woord. In de herfsteditie van Fris! spraken we met Jolien.

Interessant voor ouders

Opvoeden

Leeftijd

Volwassenen

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Jolien. Ik ben de moeder van Sven van 6, Colin van 4 en Jesse van 2.  Ik ben getrouwd met Rens. En met zijn vijven wonen we in Gorinchem.  Ik heb er bewust voor gekozen om thuis te zijn voor de jongens dus ik heb momenteel geen betaalde baan.

Hoe gaat het moederschap je tot nog toe af?

Het is altijd een grote wens van mij geweest om moeder te worden. Ik ben dan ook erg dankbaar dat dat gelukt is. Het is vallen en opstaan, samen met de kinderen. Maar ik geniet er elke dag van. Natuurlijk is het soms ook een pittige uitdaging, maar ik vind het erg leuk.

Hoe ben je bij het Mamacafe terecht gekomen?

Ik kom niet uit Gorinchem en toen we hier naar toe verhuisde zocht ik een plek waar ik andere mensen kon ontmoeten. Dat werd het MamaCafé. Ik weet eigenlijk niet eens precies meer hoe ik hier terecht ben gekomen. Misschien wel op advies van iemand anders of door een bericht in de krant. Ik kom hier in ieder geval al zo’n 4 jaar, Colin was net geboren.

Hoe waardevol is het Mamacafe voor jou?

Doordat ik niet uit Gorinchem kom heb ik hier mijn netwerk uit kunnen breiden. Ik heb hier echt vriendinnen gemaakt en ik doe nu zelfs ook vrijwilligerswerk voor de Limonadebrigade. Het is fijn dat er een plek is waar je andere moeders kan ontmoeten. Een plek waar je kunt groeien, net als je kinderen.

Dit keer heeft Fris! als thema Loslaten. Wat betekent loslaten voor jou als moeder?

Ik denk dat het goed is om je kinderen zoveel mogelijk los te laten. Natuurlijk wel tot op een bepaalde hoogte. Maar als je er constant bovenop zit kunnen je kinderen zich, denk ik niet goed genoeg ontwikkelen. Ze moeten ook dingen zelf leren. Als dat niet lukt komen ze vanzelf naar je toe. Daar moet je op vertrouwen. Toen de oudste voor de eerste keer naar school ging vond ik dat best moeilijk. Dan moet je ook echt gaan loslaten. je moet er op vertrouwen dat het wel goed komt.  Als ik het lastig vind om mijn kinderen los te laten dan probeer ik mezelf in te beelden hoe ik het zou vinden als kind. Dat maakt het makkelijker.

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen