Hoofdmenu

Fris! | Interview met Esmay Usmany

32 keer bekeken

‘Vertrouwen en loslaten gaan hand in hand’ De Gorcumse Esmay Usmany zingt, staat op het toneel, schrijft en is moeder. Voor iedere moeder is loslaten een thema in de opvoeding, maar wie het moederschap combineert met een leven op de planken moet misschien wel eerder loslaten dan andere moeders.

Interessant voor ouders

Opvoeden

Leeftijd

Volwassenen

,,Opvoeden vanuit gevoel vind ik heel belangrijk. Je kinderen leren te vertrouwen op hun hart, dat alles altijd goed komt. En dat kan alleen als je loslaat”, vertelt Esmay. ,,Ik kan dat alleen leren door zelf het goede voorbeeld te geven. Ik merk aan mijn kleuter dat hij hier heel goed mee om kan gaan. Hij heeft dat vertrouwen dat alles altijd goed komt. En dat maakt het voor mij weer makkelijker om los te laten.“

Maar loslaten heeft volgens Esmay ook te maken met het feit dat niet altijd alles ‘volgens het boekje‘ hoeft te verlopen. ,,Dat is een andere les die ik in mijn opvoeding graag meegeef. Het leven hoeft niet in een vast keurslijf te zijn gegoten. Het is belangrijk dat je de dingen doet die je leuk vindt, waar je hart naar uitgaat en dat je het doet op een manier waar jij je goed bij voelt. Ook dan is loslaten belangrijk.“

Het is dan ook niet voor niets dat het tweede boek waar Esmay momenteel aan werkt verhalen over liefhebben en loslaten bevat. ,,Dit boek behandelt de basisthema’s die ik in de opvoeding belangrijk vind: wees moedig, laat los, vertrouw, vertraag en omarm. Ik schrijf over hoe ik daar als moeder mee omga, maar ook als vrouw.

De nieuwe publicatie “Hartzaken” van Esmay Usmany is vanaf januari 2022 verkrijgbaar.  Ook is haar boek Allerlievelings te koop.

Voor meer informatie over Esmay en haar werk: www.esmayusmany.com

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen