Hoofdmenu

Molenlanden en Gorinchem willen kansrijke start voor ieder kind

34 keer bekeken

Gelijke kansen voor ieder kind zijn belangrijk.

Interessant voor ouders

Bewegen

Leeftijd

Hele gezin

Daarom ondertekenden de gemeenten Molenlanden en Gorinchem donderdag 2 december 2021 de intentieverklaring Kansrijke Start. Samen met partners uit de geboorte- en jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein vormen zij de lokale coalitie ‘Kansrijke Start Gorinchem-Molenlanden’.

Een gezonde start voor elk kind

De ondersteuning vanuit de lokale coalitie begint al tijdens de zwangerschap. Een gezonde start geeft een kind meer kans op een goede gezondheid. En op deelname aan onderwijs, de arbeidsmarkt en de samenleving.

Wethouder Joost van der Geest, gemeente Gorinchem: ‘De lokale coalitie investeert in samenwerking rond deze eerste 1000 dagen. Ons streven is om alle kinderen in Molenlanden en Gorinchem een kansrijke start te geven. Met dezelfde kansen en mogelijkheden. Hiervoor is een samenhangende aanpak nodig tussen verschillende partijen. Van geboorte- en jeugdgezondheidszorg tot aan partners uit het sociaal domein. Zij spelen allemaal een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind maar ook in de ondersteuning van (toekomstige) ouders.’

In gesprek met ouders

Bewust zwanger worden, een gezonde zwangerschap en veilig ouderschap zijn hoofdthema’s van het programma ‘Kansrijke Start’. Ouders worden hier zorgvuldig bij betrokken, onder andere door gesprekken te organiseren begin 2022.

Meer informatie

De lokale coalitie bestaat uit de gemeenten Gorinchem en Molenlanden, Jong JGZ, Humanitas Home Start, Rivas geboorte- en kindcentrum Beatrixziekenhuis, Dienst gezondheid & Jeugd ZHZ, Verloskundig initiatief Gorinchem en omstreken (Vigeo), Sociaal Team Gorinchem, Sociaal Team Molenlanden en de Limonadebrigade Gorinchem.

Kansrijke Start is een landelijk actieprogramma waarin gemeenten en het Rijk samenwerken met wijkteams, welzijnswerk, volwassen-ggz, geboorte- en jeugdgezondheidszorg. Kijk voor meer informatie op www.kansrijkestartnl.nl.

Bronvermelding:

www.gorinchem.nl

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen