Hoofdmenu

Recept voor bananenbrood met pindakaas en chocolade

57 keer bekeken

Bakken en het idee hebben dat je verantwoord gaat bakken? Dan maak je een bananenbrood. Laat het idee verantwoord maar weg hoor. Bananenbrood is gewoon genieten, maar wel snoepen

Interessant voor ouders

Voeding
Ontspanning

Leeftijd

Hele gezin
Volwassenen

Ingrediënten

100 gram amandelmeel
50 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 ei
5 rijpe bananen
4 eetlepels pindakaas
100 gram pure chocolade
halve theelepel kaneel
snufje zout
1 eetlepel Griekse yoghurt

Bereiding

Basis maken voor het bananenbrood
Prak 3 bananen, ei, 2 eetlepels pindakaas en de Griekse yoghurt. Breek de chocolade door het mengsel. Om alles goed gemengd te krijgen en de chocolade te breken zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder door door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het banenbrood met pindakaas en chocolade.

Bananenbrood voorbereiden voor de oven
Knip het bakpapier in de in de hoeken laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik halen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Snijd één banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Verdeel twee eetlepels pindakaas in over de bananen het bananenbrood. Giet het tweede deel van het bananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Het bananenbrood mag voor 45 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Eet smakelijk!

Bron: foodinsta.nl

Bronvermelding:

foodoninsta.nl

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen