Vraag eens om je heen hoeveel mensen aangesproken worden op hun talent en niet op hun tekortkomingen. Gaat een beoordelingsgesprek toch niet vaak daarover? Is het onderwijs niet vooral gericht op wat een kind niet kan? In plaats van wat het kind wel kan?
Talent denken gaat uit van wat iemand wél kan. Werken en leren vanuit je talenten energie geeft, zelfvertrouwen simuleert en werkplezier doet toenemen.
Kennis hebben over je talenten, maar ook over bijbehorende draken (wanneer je je talenten overdrijft) zorgt naast zelfkennis ook voor meer begrip naar de omgeving. Het is essentieel om te begrijpen waarom een ander op een bepaalde manier reageert, of waarom mensen vaak geneigd zijn om op een bepaalde manier op jou te reageren.
Heb je bijvoorbeeld de neiging om mensen snel tegen je in het harnas te jagen? Dan kan dit komen vanuit jouw talent om voor jezelf op te komen en je gedachten duidelijk te verwoorden. Dit kan een intimiderende werking hebben op anderen. Opeens besef je dat datgene waar je je aan ergert bij een ander, wellicht een talent of draak is van die persoon.
Meer weten over Talentdenken? Neem eens een kijkje op Talentdenken.nl
Bron: Talentdenken.nl
Bronvermelding: