Hoofdmenu
Agenda
Submenu

Hoogbegaafd Geluk Café met Sabine Hessels, Thema, twice exceptional and misdiagnoses

22-03-2024

Begin

10-04-2024 om 19:15

Einde

10-04-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

LimonadeBrigade, Groenmarkt 1 Gorinchem

| Woensdagavond 10 april komt Sabine Hessels opnieuw naar de LimonadeBrigade om ouders/verzorgers van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten en samen ervaringen uit te wisselen. Met deze avond als thema: ‘twice exceptional & misdiagnoses’

exceptional & misdiagnoses’.

Veel kenmerken van zowel autisme, ADHD als hoogbegaafdheid vertonen een overlap in gedrag. Dus wat valt er nu waar weg te schuiven? Klopt de (neven)diagnose überhaupt? Welke kenmerken overlappen nu eigenlijk en hoe merk je waar het bij hoort?

Welke uitdagingen brengt het heben van een dubbeldiagnose met zich mee? En hoe om te gaan met stoornissen als dyslexie? Zijn deze te compenseren door intelligentie?

De avond start met een stukje theorie over hoogbegaafdheid en over hoe om te gaan met een dubbeldiagnose. Er is ruimte om vragen te stellen, twijfels te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Het kan heel helpend zijn om andere ouders te spreken en te horen; hun verhaal, je eigen verhaal en de uitdagingen die elke ouder en elk hoogbegaafd kind tegenkomen. Sabine, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, is ervaringsdeskundige en weet daarom als geen ander hoe enorm waardevol het kan zijn om ouders te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten.

Ze nodigt daarom alle ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde ouders van harte uit om te komen luisteren en ook om te komen delen. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ons kind.

Het Hoogbegaafd Geluk Café vindt plaats op woensdagavond 10 april in de bibliotheek aan de Groenmarkt in Gorinchem. Vanaf 19:15 zijn ouders welkom. De avond start om om 19:30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Toegang is gratis. Voor de koffie/thee vragen we een kleine bijdrage.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt je aanmelden via: hoogbegaafdgeluk@outlook.com. Zo weten we ook direct hoeveel mensen we kunnen verwachten. Sabine ziet uit naar jullie komst deze avond.

Cookie-instellingen