Hoofdmenu
Agenda
Submenu

Hoogbegaafd Geluk Café | De Hoogbegaafde volwassene/ouder

30-11-2023

Begin

13-12-2023 om 19:15

Einde

13-12-2023 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Groenmark 1, De Bibliotheek

We openen de avond met een stukje theorie over hoogbegaafdheid bij volwassenen en over hoogbegaafdheid in privé- en werksituaties. Er is ruimte om vragen te stellen, twijfels te delen en met elkaar in gesprek te gaan.

Sommige wisten het misschien al, sommige misschien pas nadat zij een stempel kregen. En anderen die twijfelen nog steeds, maar herkennen veel van zichzelf in hun kind. Of misschien ontken je het nog wel, maar voel/zie je wel herkenning.

 

Het Hoogbegaafd Geluk Café vindt plaats in de bibliotheek aan de Groenmarkt te Gorinchem. Vanaf 19.15 zijn ouders welkom. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Voor de koffie en thee vragen we een kleine bijdrage.

Veel hoogbegaafde kinderen leven intens op het gebied van emoties, gevoeligheid en bijvoorbeeld angsten. Er is sprake van een hoge prikkelgevoeligheid, die zich op diverse vlakken kan uiten. De verschillende vormen van prikkelgevoeligheid worden besproken en samen kijken we naar hoe we hier op een passende manier mee om kunnen gaan en hoe we deze zelfs als kracht in zouden kunnen zetten. Welke hulpmiddelen zijn er allemaal en hoe gaan anderen met deze intensiteit om?

Na het delen van kennis aan de hand van een presentatie is er ruimte voor vragen, ervaringen en gesprekken. Het kan heel helpend zijn om andere ouders te spreken en te horen. Sabine is zelf moeder van 4 hoogbegaafde kinderen en weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe waardevol het kan zijn om ouders te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten.

Sabine nodigt alle ouders/ verzorgers van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen uit om te komen luisteren en te delen. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor ons kind.  

Aanmelden kan via: hoogbegaafdgelukcafe@outlook.com

 

Cookie-instellingen