Hoofdmenu
Agenda
Submenu

Buiten-expositie mensenhandel Buiten de Waterpoort

02-03-2022

Begin

02-03-2022 om 09:00

Einde

22-03-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Open je ogen voor mensenhandel is een buiten-expositie die vanaf nu bij Buiten de Waterpoort te zien is.

De expositie toont dertig paar ogen die de duistere wereld van mensenhandel weerspiegelen. Dertig zeer schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers. Zij willen dat mensen te weten komen welk leed mensenhandel veroorzaakt. Een wereld die niet te bevatten is, waarin extreem geweld plaatsvindt. Een wereld van misleiding en uitbuiting, waarin mensen in kwetsbare positie gedwongen worden tot handelingen die zij niet willen.

Signalen herkennen

Woensdag 2 maart 2022 opende burgemeester Reinie Melissant de buiten-expositie Open je ogen voor mensenhandel bij Buiten de Waterpoort. Ze deed dit samen met Marcus de Koning-Man van CoMensha en Sameena, ervaringsdeskundige en voormalig slachtoffer van mensenhandel. Burgemeester Melissant: “Mensenhandel is een vorm van criminaliteit die ontzettend moeilijk zichtbaar is. Mensenhandel klinkt als ‘ver van mijn bed’, maar het is dichterbij dan je denkt. Door misleiding en uitbuiting wordt misbruik gemaakt van mensen in een kwetsbare positie. Het is belangrijk dat we onze ogen hier niet voor sluiten, maar signalen gaan herkennen en met die signalen iets gaan doen. Ik ben heel blij dat deze indrukwekkende expositie nu in Gorinchem te zien is.”

Rondreizende expositie

De buiten-expositie Open je ogen voor mensenhandel is tot en met 22 maart 2022 te bezoeken bij Buiten de Waterpoort. Gemeente Gorinchem vraagt samen met CoMensha en stichting Open Mind aandacht voor mensenhandel onder andere via de expositie. Gorinchem is de eerste stad in de regio Zuid-Holland Zuid waar de landelijk rondreizende expositie te zien is. Meer informatie over wat te doen bij signalen van mensenhandel is te vinden op onze website: Mensenhandel.

Achtergronden

Gemeente Gorinchem werkt op het gebied van mensenhandel samen met Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie, het RIEC, zorgpartners en 24 gemeenten uit de eenheid Rotterdam.
De buiten-expositie Open je ogen voor mensenhandel is een initiatief van CoMensha en stichting Open Mind en maakt onderdeel uit van de landelijke aanpak van mensenhandel in Nederland. CoMensha en stichting Open Mind willen met de campagne mensenhandel bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

Adres

Buiten de Waterpoort,  Buiten de Waterpoort,    Gorinchem

Overige locatiegegevens

Datum:

2 maart 2022 t/m 22 maart 2022

Starttijd:

9:00

Eindtijd:

17:00
Cookie-instellingen