Hoofdmenu

Steun voor het Ouder & Kind Café!

19-04-2024
0 reacties

Bij de winstuitreiking van De Groene Sluis ontvingen we deze maand een mooie bijdrage van €1250, zodat we samen met Schateiland Waterwijk door kunnen gaan met ons wekelijkse Ouder & Kind Café voor ouders/verzorgers en kinderen van 0 tot 12 jaar in Lelystad-Oost! Zijn we heel blij mee!

Soort activiteit

Binnen
Buiten
Creatief
Sport & spel
Ontmoeten

Leeftijd

Kinderen 0 tot 2
Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Hele gezin

We zijn ontzettend blij dat De Groene Sluis  onze aanvraag voor ondersteuning gehonoreerd heeft! Met het bedrag van €1250,- kunnen we namelijk een groot deel van het gebruik van de ruimte & faciliteiten van Schateiland, de inrichting en het spelmateriaal  bekostigen voor het lopende jaar.

Wat we doen

De activiteiten rond het Ouder & Kind Café zijn bedoeld voor ouders/verzorgers en kinderen van 0-12 jaar in het gebied Lelystad-Oost. En we richten ons op de lokale professionals en initiatieven om verbinding te stimuleren.

Dit zijn de dingen die we hierbij belangrijk vinden:
  • Dat we activiteiten organiseren die gericht zijn op ontmoeten en het uitwisselen van ervaringen en tips rondom opgroeien, opvoeding, ontwikkeling en welzijn van ouders en kinderen.
  • Dat we ouders en kinderen kennis laten maken met lokale activiteiten en professionals om kennis en inspiratie op te doen over hun aanbod en dienstverlening rondom opgroeien, opvoeding, ontwikkeling en welzijn van ouders en kinderen.
  • Dat we door middel van activiteiten, ontmoetingsmomenten en kennismaking de (opvoed-) vaardigheden en het netwerk van de ouders en kinderen helpen versterken.
  • Dat de activiteiten die we organiseren, bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen op creatief, motorisch, cognitief en sociaal emotioneel gebied.

Samenwerking

De LimonadeBrigade wilde graag meer activiteiten ontwikkelen in Lelystad-Oost. En vond in Schateiland een goede samenwerkingspartner.

Het inrichten van het Inspiratiepunt van de LimonadeBrigade op de locatie Schateiland en de activiteiten die daar door de LimonadeBrigade worden georganiseerd, wordt gedaan vanuit gedeeld eigenaarschap. Wat betekent dat het bestuur & de vrijwilligers van Schateiland het gedachtengoed ’It takes a village to raise a child’ delen en hieraan een bijdrage leveren. Zowel de LimonadeBrigade als het bestuur van Schateiland levert een bijdrage aan de uitvoering van de activiteiten, een samenwerking op het gebied van vrijwilligers en natuurlijk het succes!

Over het Ouder & Kind Café

🦜 Ahoy, alle avonturiers verzamelen!  Ben jij een ouder of verzorger met jonge kinderen? Laat je kleine piraat 🏴‍☠️ of zeemeermin 🧜‍♀️ lekker spelen terwijl jij geniet van een kopje koffie ☕ of thee en andere ouders ontmoet. Elke vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur bij Speeltuin Schateiland!⚓️

Speelgoed & geweldige speeltuin aanwezig, dus hijs de zeilen ⛵️️ en kom ook gezellig aan boord bij het Ouder & Kind Café! 🥳

Afbeeldingen

Cookie-instellingen