Hoofdmenu

Vakantie vieren met een klein budget

667 keer bekeken

Heb je weinig geld te besteden en wil je toch een superleuke zomervakantie? Met deze tips kom je een heel eind!

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Deze kinderen maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Genoeg voor een dak boven hun hoofd, maar niet voor een zorgeloos dagje uit of een vakantie. Daarom hebben we wat tips voor je verzameld waarmee je de zomervakantie met je kind(eren) kunt doorkomen zonder (veel) geld te besteden.

Gratis of goedkope activiteiten

Uitmetkorting.nl

Op Uitmetkorting.nl vind je dagelijks actuele kortingscodes, aanbiedingen en kortingsacties voor dagjes uit en webshops. De acties op de website zijn erg veelzijdig. 

Gratis speeltuinen

In heel Nederland kun je speeltuinen vinden waar je gratis naar toe kunt. Op het blog reis-liefde.nl vonden we een mooie lijst van grote, gratis speeltuinen in Nederland

Gratis naar het museum

Een gezellig dagje naar een museum, maar geen zin om (veel) geld uit te geven? Dat begrijpen wij maar al te goed! Gelukkig zijn er veel leuke musea in Nederland gratis te bewonderen! Wij vonden op museumkwartier.nl de top 20 gratis musea in Nederland!

Toch op vakantie?

Er zijn verschillende mogelijkheden, organisaties en regelingen voor mensen met een minimum inkomen om te zorgen dat zij ook van een leuke vakantie kunnen genieten. We zetten er een paar op een rijtje.

Huizenruil

Een verandering van omgeving kan al veel betekenen en als vakantie aanvoelen. Wanneer je een weekje van huis ruilt met iemand anders, heb je - behalve reiskosten  - geen verblijfskosten. En misschien vinden je kinderen het wel leuk om op huisdieren te passen die ze thuis niet hebben. Vraag eens rond in jouw familie- of vriendenkring of er mensen van huis willen ruilen. Of kijk op internet bijvoorbeeld op een huizenoppas website om te kijken of je een match kunt vinden.

De Vakantiebank

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen. Informatie over aanmelden vind je hier.

TIP: is aanmelden dit jaar niet meer mogelijk? Houd het dan in gedachten voor volgend jaar!

Stichting VakantieKind

Stichting VakantieKind organiseert kinder- en jongerenkampen voor kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar die niet op vakantie kunnen (om welke reden dan ook). 

Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderhulp biedt op verschillende gebieden financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar. In de zomervakantie kunnen minimagezinnen een zomerpretpakket ontvangen met alle benodigdheden voor een leuke zomervakantie, zoals een dagje uit naar een pretpark.

Wie: gezinnen met kinderen tussen de 6 en 17 jaar komen in aanmerking voor een zomerpretpakket

 

We vonden sommige van deze leuke tips op de website van JM Ouders.

Heb je zelf ook tips? Geef ze gerust door!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen