Hoofdmenu

Bram Lelystad – Samen spelen maakt sterk!

44 keer bekeken

Ken je Stichting Bram al?

Zij ondersteunen ouders en verzorgers door het aanbieden van activiteiten en evenementen voor kinderen van 6-12 jaar, die meer ondersteuning en begeleiding nodig hebben in hun vrije tijd. Deze kinderen zijn vaak bekend met een vorm van autisme en/of AD(H)D en wonen of gaan naar school in Lelystad.

Voor veel ouders is het een zoektocht om activiteiten te vinden voor de vrije tijd. Voor deze kinderen is het erg lastig om aansluiting te vinden met andere kinderen. Het kan extra zorgen met zich meebrengen wanneer een kind de leeftijd krijgt om te willen buitenspelen, ouders zijn bang voor overlast in de straat of dat hun kind gepest gaat worden vanwege “anders” zijn. Het spelen bij vriendjes uit de klas vraagt om enige organisatie, omdat speciaal onderwijs stedelijk aangeboden wordt. Voor deze kinderen is het dus niet vanzelfsprekend om (buiten) te spelen met andere kinderen, een hobby of een activiteit te gaan ondernemen. Ouders ervaren dat zij veel inspanning moeten verrichten om vrije tijd in goede banen te laten verlopen. Daardoor kunnen vakanties/ weekenden soms erg lang aanvoelen en ervaren gezinnen meer spanning thuis.

Bram is opgericht door ouders en mensen die zich betrokken voelen bij deze kinderen en hun gezinnen. Het is voor Bram een uitdaging om activiteiten te bedenken waar kinderen aansluiting vinden met andere kinderen, stimuleren wij kinderen in de activiteiten om hun super powers (talenten) te ontdekken, maar waar vooral plezier voorop staat!

Ook tijdens de vakantie is Bram actief: de agenda staat zelfs boordevol activiteiten! Meer weten? Kijk dan in de agenda van Bram.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen