Met dit makkelijke, winterse recept maak je samen met je kind een heerlijke snack! De combinatie van zoete appel, kaneel, suiker en krokant bladerdeeg maakt deze appeldonuts bijna onweerstaanbaar! Dus bakkers klaar? Bakken maar!
Ingrediënten:
- 2 grote appels
- Suiker (hoeveelheid naar smaak)
- Kaneel (hoeveelheid naar smaak)
- Roomboter bladerdeeg
- 1 ei
Zo maak je de appel donuts:
Stap 1: Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Aan de slag
- Schil de appels en snijd ze in plakken van 1-1½ cm dik. Verwijder voorzichtig de klokhuizen om mooie ronde plakken te maken.
- Meng suiker en kaneel in een bakje. Wentel de appelplakken door het mengsel zodat ze volledig bedekt zijn.
- Snijd het bladerdeeg in lange repen. Wikkel de repen om de appelplak, zodat het eruitziet als een "donut." Herhaal dit voor alle appelplakken en leg ze op de bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg ermee. Dit zorgt voor een mooie, goudbruine glans tijdens het bakken.
Stap 3: Bakken
- Bak de appel donuts in de oven gedurende 15-18 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Haal de appel donuts voorzichtig van de bakplaat en laat ze even afkoelen. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Tip! Serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een extra feestelijk tintje!