Hoofdmenu

Vaderdagtips • Zelf kadootjes maken

627 keer bekeken

Vaderdag staat voor de deur en we weten allemaal dat het vinden van het perfecte cadeau soms een uitdaging kan zijn. Maar geen zorgen! Met een beetje creativiteit en een paar eenvoudige materialen kan je hartstikke leuke kadootjes maken voor papa! Dus laten we meteen aan de slag gaan!

Soort activiteit

Binnen
Buiten
Creatief
Sport & spel
Ontmoeten

Leeftijd

Kinderen 0 tot 2
Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin

Leef je uit met foto's!

Verzamel en print wat foto's van bijzondere momenten van het afgelopen jaar, maak er een collage van in een lijstje op A4-formaat en versier de lijst met met verf, stickers of glitter. Dat is een leuk en persoonlijk kado! 

Word een kunstenaar!

Pak de waterverf erbij, leg een paar A4-tjes, karton of een canvas doek op de grond en smeer je voeten of je handen in met verf. Druk je voeten of handen even kort op de ondergrond (druppen is niet erg!) en laat het zo of maak juist kunst door bijvoorbeeld een bloem te maken met je hand door deze een paar keer op de ondergrond te leggen. Schrijf er een leuke boodschap bij, laat drogen en doe het eventueel in een mooie lijst. Die je ook weer kunt versieren natuurlijk. Laat je creativiteit maar de vrije loop!

Papa's eigen koffiebeker

Koop een witte mok (of laat mama die kopen ;)) en porseleinstiften. Met de stiften kun je op de mok schrijven of leuke figuurtjes of patronen op de mok tekenen. Hierna kun je de mok in de oven bakken zodat de stift goed blijft zitten! Zo maak je een unieke mok voor papa en kan hij er mooi elke keer naar kijken als hij koffie drinkt!

Lekker smullen

Maak een verrassingsontbijtje op bed voor papa! Zet de wekker en maak bijvoorbeeld wat pannenkoekjes in de vorm van een hart, maak een zelfgemaakte fruitsalade en kook een eitje voor papa. Je kunt het ei ook nog versieren met stiften als het wat afgekoeld is. Alles op een dienblad, pluk een bloemetje uit de tuin of een perkje en leg die er bij samen met een kaartje. Dat is leuk wakker worden voor papa!

En als je geen zin hebt om vroeg op te staan, dan kun je natuurlijk ook een picknickmand vullen en papa ontvoeren naar het park! Of naar het Belevenissenbos, dat is nog een beter idee, want daar kun jij tenminste ook lekker spelen!

Een klusje met een kusje

Vind je het leuk om papa in huis wat te helpen? Maak dan waardebonnetjes waar je opschrijft waar je allemaal mee gaat/wilt helpen. Zoals de auto wassen, de garage opruimen of afwassen. Leg alle kaartjes op elkaar, doe er een strikje om en tadaa! Je kunt natuurlijk ook gezellig samen met papa de klusjes doen, dat is nog leuker dan alleen!  

En weet dat een kadootje leuk is, maar samen tijd doorbrengen is het aller belangrijkste! Veel plezier met de voorbereidingen en een heel fijne Vaderdag!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen