Hoofdmenu

Spelen met ijsblokjes

345 keer bekeken

Als het buiten warm is, is er niets leuker dan lekker met ijsblokjes te spelen! Daar kun je vanalles mee verzinnen. We vonden een paar leuke ideetjes voor je! Zoals ijsblokjes redden, de smeltchallenge of speelgoed bevrijden!

Soort activiteit

Creatief
Sport & spel
Experimenten

Leeftijd

Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin

Smeltchallenge

Verkoeling zoeken in de zomer doe je natuurlijk met ijs! Iedereen heeft in de zomer wel ijsblokjes in de vriezer liggen. Hier kun je een leuke challenge mee doen, namelijk: wie laat het ijsblokje het snelst smelten? En nee, je mag niet je mond of handen gebruiken… Welke creatieve manier gebruik jij om jouw ijsblokje het snelst te laten smelten?

Tip afkomstig van: https://www.speelbeweging.nl/smeltchallenge/

IJsblokjes redden

Geef iedereen een rietje en doe vervolgens de ijsblokjes in de bak met warm water. Probeer samen de ijsblokjes zo snel mogelijk uit de bak te krijgen. Maar let op! De ijsblokjes smelten snel en je mag ze alleen met de rietjes aanraken. Hoe snel lukt het jullie om ze uit de bak te krijgen?

Tip via Sasha van Kind in de Kijker.

Speelgoed bevrijden

Vul een grote plastic bak met water, gooi er plastic speelgoedfiguurtjes in en zet het een nacht in de vriezer. De volgende dag moeten die arme figuurtjes natuurlijk gered worden! Hoe? Laat je creativiteit de vrije loop. Je kunt dit ook in het klein doen, door kleine figuurtjes in ijsblokjes in te vriezen. Plezier gegarandeerd!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen