Hoofdmenu

Coachpraktijk de Roze Donderwolk

Ben je zwanger en niet blij? Coachpraktijk de Roze Donderwolk biedt coaching en begeleiding aan zwangere vrouwen die worstelen met angstklachten, onzekerheid en/of een prenatale depressie.

Categorie

Ouderschap
Zwangerschap

Ik ben Selina van den Brink (35), trotse moeder van drie prachtige kinderen en ervaringsdeskundige als het gaat om een prenatale depressie.

Bij een zwangerschap denken veel mensen aan die mooie roze wolk waar zo vaak over gesproken wordt. Het is tenslotte iets heel bijzonders; een kindje dat in jouw buik groeit.

Maar helaas voelt niet iedereen zich gelukkig of blij tijdens de zwangerschap. Er gebeurt een hoop in je lijf wanneer je zwanger bent. Je kunt behoorlijk last hebben van alle hormonen die door je lijf gieren. Ook kun je last van stemmingswisselingen hebben. Je slaapt misschien slechter, bent misselijk en raakt af en toe in paniek bij het idee dat je straks verantwoordelijk bent voor een of meerdere kinderen.
Dit zijn over het algemeen symptomen die passen bij een zwangerschap. Wanneer de angst of de somberheid overheersen kan er meer aan de hand zijn en is het goed om hulp te zoeken.

Prenatale depressie

Angstklachten tijdens de zwangerschap kunnen ook betekenen dat je een prenatale depressie hebt. Oftewel een depressie tijdens de zwangerschap. Wanneer je je bijvoorbeeld erg somber voelt, geen band voelt met de baby in je buik, paniekaanvallen hebt of zoveel spijt hebt dat je het liefst de tijd terug zou willen draaien, kan er sprake zijn van een prenatale depressie.

Vanuit warmte en compassie, kennis én mijn eigen persoonlijke ervaring begeleid ik vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Ik bied vrouwen een plek waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Waar er zonder oordeel naar hun verhaal geluisterd wordt en waar er iemand tegenover hen zit die weet wat ze doormaken.

Concrete handvatten

Praten lucht enorm op. De zwaarte die je voelt wordt wat verlicht en daarnaast ontstaat er ruimte om te ontdekken en voelen wat je nodig hebt.
Binnen onze gesprekken gaan we samen onderzoeken welke concrete handvatten jou kunnen helpen om deze zwangerschap zo veilig mogelijk door te komen. Misschien merk je dat er teveel dingen zijn die energie kosten, terwijl je al zo weinig energie hebt? Samen gaan we kijken hoe we een goede balans kunnen creëren tussen dat wat energie kost en dat wat energie geeft.

Ik weet uit eigen ervaring dat je uit dat diepe dal kunt komen en op een dag weer kunt genieten van het leven én van jouw kindje.

 

Coachpraktijk de Roze Donderwolk
06 5437 4829
selina@coachpraktijkderozedonderwolk.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen