Hoofdmenu

Kinderpraktijk COOL

Ik ben Tineke Willekes van Kinderpraktijk COOL. Ik ben moeder van 3 dyslectische kinderen (en ik ben zelf ook dyslectisch). In mijn praktijk werk ik veel met kinderen met een taal- of dyslexie problemen. En ben gespecialiseerd in baby- en kindergebaren.

Categorie

Baby
Mentale ontwikkeling

Begrijp je niet wat je baby wilt? Huilt je baby of is het boos? Voelt jouw peuter zich vaak onbegrepen? Is het daardoor niet altijd even gezellig in huis? Voor een beter contact met je baby of kindje, meer begrip in de interactie en communicatie tussen jouw als ouder en je kind, kan je het praten ondersteunen met gebaren. Door baby- en kindgebaren te gebruiken visualiseer je wat er wordt gezegd. De gebaren zijn vaak zelfs heel logisch en simpel. Door je kind gebaren te leren, kan je al heel snel met je kindje communiceren. En ben je eigen al bezig met taalontwikkeling.

Kinderen willen gehoord, gezien en begrepen worden. Wanneer je moeite hebt met het begrijpen, horen, lezen, schrijven of verstaan van de (Nederlandse) taal dan heb je moeite met communiceren. Er zijn veel kinderen die hier moeite mee hebben. Mijn ervaring is dat het zelfvertrouwen van de kinderen daalt.  Ze laten dan vaker negatief gedrag zien.
Ik ga altijd op zoek naar de talenten die kinderen hebben. Het is de kunst dit te ontdekken. Hoe kunnen we deze talenten gebruiken om (beter) te gaan communiceren.

Specialisatie: Mentale ontwikkeling

Website: www.kinderpraktijkcool.nl

Afbeeldingen

Cookie-instellingen