Hoofdmenu

Buddyzorg

Welzijn Lelystad heeft een project buddyzorg voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met sociaal-emotionele en/of psychiatrische problematiek, zoals autisme, of met somatische ziekte. Doel: Een positieve kijk, ontwikkeling en het zelfvertrouwen te vergroten.

Hoe werkt het?
Kinderen en jongeren worden gedurende maximaal 1 jaar aan een maatje gekoppeld. Dat is een vrijwilliger of stagiair(e). Samen kunnen ze één keer in de week activiteiten gaan ondernemen: een gesprek, samen ergens naar toe gaan, koken, fietsen of naar de bioscoop. Dat is natuurlijk afhankelijk van wensen en behoeften van de deelnemer en de mogelijkheden. De koppeling wordt begeleid door de consulent. Het is een proces waarbij het vooral belangrijk is dat het klikt tussen de hulpvrager en de vrijwilliger.

Wanneer kan je meedoen?
Kinderen en jongeren moeten een diagnose hebben van bovengenoemde beperkingen. Natuurlijk moeten de kinderen er zin in hebben en als ouders/verzorgers moet je toestemming geven.

Gratis
Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan het project ‘’ buddyzorg’’.
Je moet zelf wel de kosten betalen die bij een activiteit horen, bijvoorbeeld de kosten van eigen zwemkaartje.

Is het iets voor je zoon of dochter?
Voor meer informatie en/of aanmelding je contact opnemen met de consulent van Buddyzorg, Wouter Biesmans, via telefoonnummer: 0320-707 159 of per informelezorg@welzijnlelystad.nl

Specialisatie:

Mentale ontwikkeling

Website:

https://www.welzijnlelystad.nl/bu

Afbeeldingen

Cookie-instellingen