Hoofdmenu

Limo Lintje 2024

672 keer bekeken

Onvermoeibare organisator van wekelijkse wandelingen met buurtmoeders & -kinderen? Drijvende kracht achter een kinderkledingbank? Fantasierijke voorlezer of Bingo Boss in het buurtcentrum? Ben of ken jij deze kanjer? Meld je dan aan voor het Limo Lintje óf draag een ander voor. Doe je mee?

Interessant voor ouders

Opvoeden
Voeding
Ontspanning
Bewegen
Gedrag en emoties
Ouderschap
Relaties
Veiligheid
Duurzaamheid
Zorg goed voor jezelf
Zorg goed voor de wereld om je heen
Zwangerschap
Shopping
Boekentips

Leeftijd

Kinderen 0 tot 2
Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin
Volwassenen

In 2023 reikte LimonadeBrigade Nederland de LimonadeBrigade Estafette Award uit aan het team in Lelystad, omdat zij zich al jaren vol energie en enthousiasme inzetten voor de ouders en kinderen in Lelystad. Deze estafette-award wordt op 3 juli 2024 in de vorm van het Limo Lintje doorgegeven aan een persoon, groep of organisatie die zich met hart en ziel inzet voor ouders en kinderen in Lelystad.

Aanmelden kan van 1 mei t/m 20 juni

Bij de start van het MamaCafé van LimonadeBrigade Lelystad op woensdag 1 mei om 10.00 uur heeft Tinkerbell 🧚🏼‍♀️ de aanmeldronde symbolisch geopend met het doorknippen van.... een paars lint. Vanaf dat moment kon iedereen die zich in de oproep herkent, het aanmeldformulier  invullen om zich aan te melden. Maar... je mag ook zeker iemand anders voordragen voor het Limo Lintje! 

Naast het formulier ontvangt de jury - bestaande uit stuurgroep leden, een ouder en een vrijwilliger – ook graag een (kort) filmpje waarin je jouw initiatief presenteert (vind je dat moelijk of lastig: vraag dan gerust even hulp aan één van onze gastvrouwen om je op weg te helpen!).

Wat kan je winnen?

Het Limo Lintje wordt uitgereikt samen met de Estafette Award en een mooie geldprijs van €150. En als klap op de vuurpijl mag de winnaar ook nog een workshop naar keuze volgen op kosten van LimonadeBrigade Lelystad!

Groot & klein kan meedoen

Of je nu een groot project hebt of een kleine activiteit: elk verhaal is het waard om verteld te worden! Een ieder die bijdraagt aan een positieve omgeving voor ouders en kinderen in Lelystad maakt dus kans om het Limo Lintje te winnen.

Jury

De winnaar van het Limo Lintje wordt gekozen door een jury. Deze bestaat uit een groep van stuurgroepleden van LimonadeBrigade Lelystad, een ouder en een vrijwilliger. We kijken of je activiteit/initiatief past bij de LimonadeBrigade, voor welke doelgroep het is (zoals ouders/kinderen waar nog niet zo veel voor is) en of het bijzonder/speciaal is.

Feestelijke uitreiking

De feestelijke uitreiking van het Limo Lintje vindt plaats in het Inspiratiepunt van de LimonadeBrigade in de FlevoMeer Bibliotheek op woensdag 3 juli 2024. Iedereen die meedoet, ontvangt hiervoor een uitnodiging.

Over De LimonadeBrigade 🍃

De LimonadeBrigade heeft als doel om ouders, kinderen (0-12 jaar) en lokale netwerken te verbinden. Zo kunnen zij elkaar inspireren, motiveren en versterken.

Dit doen we door het organiseren van activiteiten als MamaCafés, het PeuterCafé en het Ouder en KindCafé op de Inspiratiepunten op de diverse locaties in Lelystad. Deze activiteiten zijn voor ouders, kinderen en professionals. Ook kun je ons online vinden op onze website en op sociale media. Met elkaar zorgen we zo voor een laagdrempelige, inspirerende en motiverende omgeving voor ouders en kinderen.

De uitgangspunten van de LimonadeBrigade zijn:
  • Iedereen is welkom, we ontmoeten en leren elkaar kennen.
  • We delen ervaringen en denken graag met je mee.
  • We versterken de eigen kracht van ouder en kind.
  • We werken en creëren samen.
Hier geven we uitvoering aan op basis van 4 pijlers:
  1. Kletsen & Verbinden: ontmoeten en het uitwisselen van ervaringen en tips.
  2. Spelen & Aandacht: een agenda vol activiteiten (in Lelystad) over spelen en talentontwikkeling
  3. Groeien & Bloeien: het delen van kennis en inspiratie over: opvoeden en opgroeien, goed voor jezelf zorgen (voeding, beweging, ontspanning), goed voor de wereld om je heen zorgen (natuur, goede doelen, maatschappelijk meedoen)
  4. Koesteren & Delen: activiteiten en professionals uit Lelystad met hun eigen aanbod en dienstverlening zichtbaar en vindbaar maken.

Zo dragen we bij aan het versterken van de community, want: ‘It takes a village to raise a child’.

#MamaCafé #LimoLintje #payitforward Mama Café Lelystad #Lelystad #Tinkerbell #zingen #voorlezen #feest #meivakantie Bibliotheek Lelystad #kletsen #ontmoeten #samenopvoeden #spelen #ouderkracht #opvoedfun #voorjaarsvakantie #LimonadeBrigadeLelystad 🍃

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen