Hoofdmenu

Me-time: even tijd voor jezelf

348 keer bekeken

Als je net een baby hebt gekregen, een peuter rond hebt lopen of de één naar school en de ander naar de kinderopvang moet en je ook nog een baan, het huishouden, een partner en vriendinnen hebt... tja, dan is jouw 'Me-time' ver te zoeken. Wij geven tips om die broodnodige tijd voor jezelf te vinden!

Interessant voor ouders

Opvoeden
Ontspanning
Ouderschap
Zorg goed voor jezelf

Leeftijd

Volwassenen

Me- time, wat is dat eigenlijk?

Me-time betekent ‘tijd voor jezelf’. Dat ook nog! Heb je nog wel tijd voor jezelf als je pas een baby hebt gekregen? Of er ook nog een peuter rondloopt? Of eentje naar school en de ander naar de kinderopvang gaat? Dan heb je misschien ook nog een baan, een huishouden, een partner en vriendinnen enz.

Hoe ziet jouw me-time er uit?

Iedereen is anders en elke gezinssituatie is anders. Daarom kan niemand je vertellen hoe jouw me-time er uit ziet. Jij mag dat helemaal zelf bedenken. Niets moet en alles mag. Klein en groot, als jij er maar blij van wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Lekker lezen uit dat boek wat al een tijdje ligt te wachten.
  • Avondje lekker uitgebreid in bad (als je die hebt).
  • Maak een lekkere kop koffie of een potje thee voor jezelf.
  • Een weekendje weg met je partner. Zo krijg je allebei een beetje me-time.
  • Sporten; wandelen, fietsen, skeeleren. Heerlijk om je hoofd leeg te maken.
  • Lekker uitwaaien aan het strand of in het bos.

Gun je zelf me-time!

Als de kinderen slapen, kan je natuurlijk de was gaan doen, strijken of de badkamer schoonmaken. Maar je kunt er ook een keertje voor kiezen om dat niet te doen. Maak even die ’tijd voor jezelf’, ook al ben je nog zo druk. Even met een boek en een kopje thee op de bank. Even opladen!

Zorg eerst goed voor jezelf. Dit geeft je de kracht om er ook echt voor anderen te kunnen zijn ~ voorpositiviteit.nl

Gun jezelf die ene vast avond in de week om te doen wat je wilt. Ga lekker sporten of uitgebreid in bad, bijkletsen met een vriendin of lekker vroeg naar bed. Wat helpt is om dit als een vaste afspraak te maken, zodat je partner weet waar hij aan toe is.

Je kunt jezelf gek maken met een overvolle agenda met allerlei afspraken of al die klusjes die nog gedaan moeten worden, maar je mag best eens voor jezelf kiezen. Als je moeilijk nee kunt zeggen, zal dat in het begin best lastig zijn. Probeer het toch te doen, het lukt je vast!

#Me- time Tip 1: Even rust in je hoofd

Als je thuis met iets bezig bent, ben je tegelijkertijd aan het opletten wat je kind aan het doen is. Dat is heel gewoon, maar zorgt wel voor een boel prikkels. Dan is het heerlijk om even een stukje in je eentje te lopen. Door even fysiek bezig te zijn, komt je hoofd tot rust en kan je ook beter over dingen nadenken.

#Me-time Tip 2: Duik de keuken in

Je kan erg rustig worden van koken en bakken. Een lekker taart bakken of een nieuw recept uitproberen, kan vaak heel relaxed werken.

Houd vandaag even een tikkie meer van jezelf. Je groeit, je heelt, je leert, je ontdekt en je ontwikkelt jezelf. En dat allemaal tegelijkertijd. Je bent prachtig! ~voorpositiviteit.nl

#Me-time Tip 3: Verwen jezelf

Je kan een dagje sauna of welness plannen als je daar de middelen voor hebt. Maar als dat niet kan, is het natuurlijk ook goed mogelijk om thuis jezelf te verwennen. Lekker in bad of onder de douche, scrubben, nagels lakken, bodylotion smeren, een gezichtsmaskertje of haarmaskertje nemen en een fijn muziekje op. Heerlijk toch!

#Me-time tip 4: Ga 'strijken'

Een codewoord (of -zinnetje) dat je afspreekt met je partner om aan te geven dat je even tijd voor jezelf nodig hebt. Even 'de kreukels uit je hersens strijken', je even terugtrekken. Gebruik het zinnetje ‘ik ga/moet even strijken’ als het je even teveel wordt. Neem dan ook even de tijd om tot rust te komen; ga wandelen, tekenen, schrijven.... het maakt niet uit, als je er maar van oplaadt en er blij van wordt.

 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen