Hoofdmenu

Mama ben je 24/7, maak krachtige keuzes!

62 keer bekeken

Je wereld verandert compleet wanneer je mama wordt.

Interessant voor ouders

Opvoeden
Ouderschap
Relaties

Leeftijd

Volwassenen

Je denkt alles van te voren goed uitgedacht te hebben. Misschien ben je minder gaan werken of juist niet. De kinderopvang, gastouderopvang, een nanny of opa/oma zijn geregeld. En na je zwangerschapsverlof en bevallingsverlof ga je weer verder waar je gebleven bent. Alsof er niets is verandert, alsof je een lange vakantie hebt gehad of een sabbatical.

Op je werk pak je de dingen meteen weer op, want je bent er lang genoeg ‘uit’ geweest. Je zal laten zien dat je werk en privé prima kunt scheiden en dat je alle ballen met gemak in de lucht kan houden.

Maar… er is heel veel verandert!

Het is niet hetzelfde als uitgerust terug komen na een lange vakantie of een sabbatical. Je hebt heel hard gewerkt tijdens je afwezigheid. Je lichaam heeft tijdens je zwangerschap en bevalling een topprestatie geleverd waarbij de vergelijking wordt gemaakt met een marathon. Je lichaam is nog volop bezig om zich te herstellen, vooral je hormoonbalans.

En ook emotioneel is er ontzettend veel verandert:

Er is een nieuw mensje in je leven gekomen! En dat prachtige kleine afhankelijke mini-mensje doet heel veel met jou.  Jouw kindje doet een beroep op jou! Op jouw liefde, jouw aandacht, jouw tijd, jouw energie, jouw verantwoordelijkheidsgevoel, jouw emoties enz..enz..  Dit vraagt veel van jou als (nieuwe) mama.

Mama ben je 24/7

Mama ben je 24 uur per dag. Ook wanneer je aan het werk bent na een slapeloze nacht vol buikkrampjes of oorpijn. Ook wanneer je met vriendinnen een avondje uit bent. Ook wanneer je probeert het sporten weer op te pakken en je baby alles onder spuugt wanneer je op het punt staat de deur uit te gaan.

Thuis komen na een vermoeiende werkdag en even met de voetjes omhoog, of meteen je sportschoenen aantrekken voor een rondje hardlopen, dat gaat niet meer zo makkelijk. Dat moet je nu plannen en afspreken. Want zodra je thuis bent, doet je kindje (of doen je kindjes) een beroep op jou; Mama ben je 24/7!

Jouw leven vraagt om een Mama Leefstijl en een Mama Mindset

Klik op de link om verder te lezen

Bronvermelding:

https://www.mindset-mama.nl/

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen