Hoofdmenu
MamaCafé
Submenu

MamaCafé • Vertelvoorstelling

Begin

29-05-2024 om 10:00

Einde

29-05-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

Dit keer leest voorleesconsulent Marijk voor uit het bekende prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg'! Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij heeft honger, dus begint hij met eten. En blijft maar doorgaan! De vertelvoorstelling richt zich op kinderen van 1,5 tot 7.

Op woensdag 29 mei is er weer een vertelvoorstelling bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Om 11:00 uur (tijdens het MamaCafé) en om 15:00 uur leest voorleesconsulent Marijke voor met het vertelkastje uit het beroemdste en meest geliefde prentenboek van Eric Carle: “Rupsje Nooitgenoeg”. De vertelvoorstelling sluit deze keer naadloos aan bij de BoekStartdag op 1 juni, want dan komt Rupsje Nooitgenoeg zelf naar de bibliotheek! 

Over de vertelvoorstelling

Tijdens een vertelvoorstelling leest voorleesconsulent Marijke jonge kinderen van 1,5 tot 7 jaar voor met behulp van het vertelkastje. Door de vertelplaten op A3-formaat in een soort mini-theatertje te presenteren, zien de kinderen de afbeeldingen goed. Marijke brengt het verhaal vervolgens tot leven door bijpassende liedjes te zingen, gesprekjes te voeren en een bijpassende activiteit ter afsluiting aan te bieden. Hoewel de vertelvoorstellingen natuurlijk bedoeld zijn om de kinderen een fijn voorleesmoment te bieden en een thema tot leven te brengen om ze nieuwe woorden en begrippen te leren, zijn de voorstellingen ook bedoeld ter inspiratie van hun ouders. “Ik hoop met de vertelvoorstelling te laten zien wat ouders thuis allemaal met een boek kunnen doen,” legt Marijke uit. “Want je kan zoveel meer met een verhaal doen dan alleen maar letterlijk het boek voorlezen.” 

Over het MamaCafé

Bij het MamaCafé ontmoet je andere moeders en kun je terecht om gezellig te kletsen, tips uit te wisselen en een kop koffie of lekker kopje thee te drinken. Het MamaCafé in de bibliotheek is er elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

We hebben altijd voor alle kindjes iets te doen en aanmelden is niet nodig; je kunt gewoon binnenlopen! 

#MamaCafé #Lelystad #bibliotheekLelystad #vertelvoorstelling #voorlezen #lezen #kletsen #ontmoeten #LimonadeBrigadeLelystad 🍃

Cookie-instellingen