Hoofdmenu

BoekenTip voor Ouders

306 keer bekeken

Leer van inheemse culturen hoe je blije, gezonde en behulpzame kinderen kunt opvoeden zonder alle westerse valkuilen. Blije en gezonde kinderen dankzij de lessen van oude culturen. Deze mooie BoekenTip heeft De LimonadeBrigade mogen ontvangen .

Interessant voor ouders

Opvoeden
Boekentips

Leeftijd

Volwassenen

Michaeleen Doucleff kon in huidige opvoedboeken geen antwoorden vinden op haar opvoedvragen en vroeg zich af of ze die wel kon vinden bij de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza.

Doucleff leerde al snel dat deze ouders niet dezelfde problemen met hun kinderen hebben als wij. Opvallend was hoe verschillend de band is tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst.
In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord.

"Een traditioneel gezin, zoals wij dat kennen, is absoluut niet traditioneel maar iets van de laatste jaren en behoorlijk vreemd", "En alle opvoed strategie├źn die we kennen zijn gebaseerd op een machtSTRIJD tussen het kind en de ouder, dus dat kan niet harmonieus gaan". Het antwoord van de Maya's: "Als een kind zich misdraagt, krijgt het te weinig verantwoordelijkheid". En dus nodig ik, na het lezen van dit boek, mijn kinderen (peuter/kleuter) uit bij bijna alles wat ik doe, precies zoals de maya's.

En als je denkt dat ze daar geen zin in hebben, zit je ernaast. Mijn kinderen maken nu eerder ruzie wie mama mag helpen dan dat ze onderuitgezakt voor de TV willen zitten. Pff, lees maar gewoon het boek, want er staan nog zoveel mooie goede tips in. Ik ben super enthousiast door het effect van dit boek en ik raad het iedereen aan. Enige irritatiefactor is dat het soms vrij letterlijk vertaald is, wat het wel een 'over the top' Amerikaans tintje geeft.

Bron: Bol.com

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen