Hoofdmenu

Voorlezen: daar word je blij van!

30 keer bekeken

Voorlezen is gezellig, het is knus en bovendien is het goed voor de taalontwikkeling van je kindje. Hoe kies je een leuk en geschikt boek? En hoe maak je van voorlezen iets om elke dag weer naar uit te kijken? De Nationale Voorleesdagen helpen je op weg.

Interessant voor ouders

Ouderschap

Leeftijd

Hele gezin
Volwassenen

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari 2022. Onder het motto ‘Voorlezen maakt je leuker’ zijn er online activiteiten en kun je (opnieuw) aan de slag met voorlezen met je kind.

Tips voor voorlezen

Begin in de babytijd –  Baby’s vanaf 2 maanden oud kun je al voorlezen. Er zijn speciale boekjes die zacht zijn en knisperen. Voorlezen gaat dan om het fijne moment samen, waarin je baby naar jouw stem kan luisteren. Kijk maar eens op Boekstart.nl ➡️

Zoek tips bij andere ouders – Wil je beginnen met voorlezen maar weet je niet goed hoe, kijk dan eens bij de voorleestips ➡️ op de website van de Nationale Voorleesdagen, vraag andere ouders om tips, of haal een flinke stapel prentenboeken bij de openbare bibliotheek.

Maak er een gewoonte van –  Lees voor op een vast moment,  op een gezellige plek en met zo weinig mogelijk kans op afleiding. TV en radio uit, mobieltjes opgeborgen. Zo wordt voorleestijd is de tijd waarin je samen kunt genieten en in het verhaal duiken.

Nooit te oud voor een goed verhaal –  Ook oudere kinderen genieten nog van samen lezen, ook als je kinds zelf kan (en wil) lezen.

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen