Hoofdmenu
Submenu

Dag van het Gezin @ bibliotheek

Begin

15-05-2024 om 14:00

Einde

15-05-2024 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

Ouders kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken. Home-Start (Humanitas Lelystad-Dronten), Triade Vitree en Stichting Welzijn Lelystad slaan daarom de handen ineen en heten je welkom tijdens de inloopmiddag van 14.00 - 16.30 uur op de Dag van het Gezin in bibliotheek Lelystad! Met speurtocht!

➡ Kom tussen 10.00-12.00 uur naar het MamaCafé van LimonadeBrigade Lelystad, waar de organisaties vertellen over wat de verschillen zijn tussen pleeggezinnen, steunouders en gezinsmaatjes en op welke wijze zij het verschil maken als het gezinsleven onder druk komt te staan. Voorleesconsulent Marijke leest daarnaast voor de kleintjes vanaf 11.00 uur het verhaal 'Mama kwijt!' voor met het vertelkastje.

➡ Tussen 14.00 en 16.30 uur is er een inloopmiddag met informatie over steunouders, gezinsmaatjes en pleegzorg. Plus: een leuke speurtocht voor de kinderen! 🔍

Meer info? Kom langs of kijk op https://www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten/dag-van-het-gezin-0

 Pleegzorg, steunouderschap en gezinsmaatjes 

“Iets betekenen voor een kind geeft veel voldoening,” vertelt Farina. Zij is vrijwillig steunouder en helpt gezinnen die tijdelijk overbelast zijn. Liesbeth Krouwel, coördinator Steunouder bij Welzijn Lelystad, beaamt dit: “Dat zien en horen we vaak terug van onze vrijwilligers. Behalve dat je weet dat je voor dit kind een verschil maakt, is het gewoon ook heel gezellig om samen iets te ondernemen.” De vrijwilligers die pleegouder, steunouder of gezinsmaatje zijn, zijn heel divers: alleenstaanden, stellen, gezinnen, gepensioneerden... “Ze delen met elkaar dat ze een groot hart hebben voor kinderen en dat ze tijd hebben om iets voor of met een kind te doen.” Tijdens de Dag van het Gezin op 15 mei gaan Home-Start, Welzijn Lelystad en Triade Vitree graag in gesprek met bibliotheekbezoekers om te vertellen over pleegzorg, steunouderschap en gezinsmaatjes. Voor kinderen is er intussen iets leuks te doen.  

#dagvanhetgezin #lelystad #triadevitree #homestart #welzijnlelystad #bibliotheeklelystad #limonadebrigadelelystad #flevomeerbibliotheek #bibliotheek #gezin #steunouders #gezinsmaatjes #pleegzorg #MamaCafé #Lelystad #vertelvoorstelling #voorlezen #lezen #kletsen #ontmoeten #LimonadeBrigadeLelystad🍃

Cookie-instellingen