Hoofdmenu
Submenu

MamaCafé • Vertelvoorstelling

Begin

19-06-2024 om 10:00

Einde

19-06-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

Wat doet Kleine Muis als ze een grote appel vindt die niet in haar huisje past? Ze gaat op zoek naar een nieuw muizenhuis! Ga je mee op huizenjacht? Voorleesconsulent Marijke leest dit keer met het vertelkastje voor uit 'Kleine Muis zoekt een Huis'. Voor kinderen van 1,5 tot 7 jaar.

Op woensdag 19 juni is er weer een vertelvoorstelling bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Om 11:00 uur (tijdens het MamaCafé) en om 15:00 uur leest voorleesconsulent Marijke voor met het vertelkastje. De vertelvoorstelling staat deze keer in het teken van wonen en verhuizen. Marijke heeft ook deze keer weer een passend boek bij het thema gevonden: “Kleine Muis zoekt een huis” van auteur en illustrator Petr Horáček.

Over de vertelvoorstelling

Tijdens een vertelvoorstelling leest voorleesconsulent Marijke jonge kinderen van 1,5 tot 7 jaar voor met behulp van het vertelkastje. Door de vertelplaten op A3-formaat in een soort mini-theatertje te presenteren, zien de kinderen de afbeeldingen goed. Marijke brengt het verhaal vervolgens tot leven door bijpassende liedjes te zingen, gesprekjes te voeren en een bijpassende activiteit ter afsluiting aan te bieden. Hoewel de vertelvoorstellingen natuurlijk bedoeld zijn om de kinderen een fijn voorleesmoment te bieden en een thema tot leven te brengen om ze nieuwe woorden en begrippen te leren, zijn de voorstellingen ook bedoeld ter inspiratie van hun ouders. “Ik hoop met de vertelvoorstelling te laten zien wat ouders thuis allemaal met een boek kunnen doen,” legt Marijke uit. “Want je kan zoveel meer met een verhaal doen dan alleen maar letterlijk het boek voorlezen.” 

Over het MamaCafé

Bij het MamaCafé ontmoet je andere moeders en kun je terecht om gezellig te kletsen, tips uit te wisselen en een kop koffie of lekker kopje thee te drinken. Het MamaCafé in de bibliotheek is er elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

We hebben altijd voor alle kindjes iets te doen en aanmelden is niet nodig; je kunt gewoon binnenlopen! 

#MamaCafé #Lelystad #bibliotheekLelystad #vertelvoorstelling #voorlezen #lezen #kletsen #ontmoeten #LimonadeBrigadeLelystad 🍃

Cookie-instellingen