Hoofdmenu
Submenu

Extra vertelvoorstelling @ bibliotheek

Begin

02-05-2024 om 15:00

Einde

02-05-2024 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

Tijdens deze extra vertelvoorstelling leest voorleesconsulent Marijke voor het met het vertelkastje uit 'Lilah Onderweg'. Ga je mee onderweg met Lilah en haar papa en haar mama? Maar wat een pech! Als ze net vertrokken zijn, ontdekt Lilah dat ze haar pop vergeten is...

Op donderdagmiddag 2 mei, tijdens de meivakantie, is er een extra vertelvoorstelling bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Om 15:00 uur leest voorleesconsulent Marijke voor met het vertelkastje. De vertelvoorstelling staat dit keer in het teken van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, en daar heeft Marijke een passend boek bij gevonden: “Lilah onderweg” van Kristien Dieltiens en Arevic D’Or. De vertelvoorstelling richt zich op kinderen van 1,5 tot 7 jaar en de toegang is gratis.

Over de vertelvoorstelling

Tijdens een vertelvoorstelling leest voorleesconsulent Marijke jonge kinderen van 1,5 tot 7 jaar voor met behulp van het vertelkastje. Door de vertelplaten op A3-formaat in een soort mini-theatertje te presenteren, zien de kinderen de afbeeldingen goed. Marijke brengt het verhaal vervolgens tot leven door bijpassende liedjes te zingen, gesprekjes te voeren en een bijpassende activiteit ter afsluiting aan te bieden. Hoewel de vertelvoorstellingen natuurlijk bedoeld zijn om de kinderen een fijn voorleesmoment te bieden en een thema tot leven te brengen om ze nieuwe woorden en begrippen te leren, zijn de voorstellingen ook bedoeld ter inspiratie van hun ouders. “Ik hoop met de vertelvoorstelling te laten zien wat ouders thuis allemaal met een boek kunnen doen,” legt Marijke uit. “Want je kan zoveel meer met een verhaal doen dan alleen maar letterlijk het boek voorlezen.” 

Cookie-instellingen