Hoofdmenu
Submenu

MamaCafé • Vertelvoorstelling

Begin

25-10-2023 om 10:00

Einde

25-10-2023 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

De vertelvoorstelling staat deze keer in het teken Halloween en Marijke leest dit keer met het vertelkastje voor uit “Maar eerst ving ik een monster”. Kinderen mogen verkleed naar de voorstelling komen. De vertelvoorstelling richt zich op kinderen van 1,5 tot 7 jaar en toegang is gratis! Kom je ook?

De vertelvoorstelling staat deze keer in het teken Halloween en Marijke heeft daar een bijpassend boek bij gevonden: “Maar eerst ving ik een monster”. Dit briljante prentenboek is als een dialoog tussen ouder en kind geschreven door Tjibbe Veldkamp en prachtig geïllustreerd door Kees de Boer. Kinderen mogen verkleed naar de voorstelling komen. De vertelvoorstelling richt zich op kinderen van 1,5 tot 7 jaar en de toegang is gratis.

Over de vertelvoorstelling

Tijdens een vertelvoorstelling leest voorleesconsulent Marijke jonge kinderen van 1,5 tot 7 jaar voor met behulp van het vertelkastje. Door de vertelplaten op A3-formaat in een soort mini-theatertje te presenteren, zien de kinderen de afbeeldingen goed. Marijke brengt het verhaal vervolgens tot leven door bijpassende liedjes te zingen, gesprekjes te voeren en een bijpassende activiteit ter afsluiting aan te bieden. Hoewel de vertelvoorstellingen natuurlijk bedoeld zijn om de kinderen een fijn voorleesmoment te bieden en een thema tot leven te brengen om ze nieuwe woorden en begrippen te leren, zijn de voorstellingen ook bedoeld ter inspiratie van hun ouders. “Ik hoop met de vertelvoorstelling te laten zien wat ouders thuis allemaal met een boek kunnen doen,” legt Marijke uit. “Want je kan zoveel meer met een verhaal doen dan alleen maar letterlijk het boek voorlezen.” 

Over het MamaCafé

Bij het MamaCafé ontmoet je andere moeders en kun je terecht om gezellig te kletsen, tips uit te wisselen en een kop koffie of lekker kopje thee te drinken. Het MamaCafé in de bibliotheek is er elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. 

We hebben altijd voor alle kindjes iets te doen en aanmelden is niet nodig; je kunt gewoon binnenlopen! 

#MamaCafé #Lelystad #bibliotheekLelystad #vertelvoorstelling #voorlezen #lezen #kletsen #ontmoeten #LimonadeBrigadeLelystad 🍃

Cookie-instellingen