Hoofdmenu
Submenu

Alles Kids! @ bibliotheek (LelySTART)

Begin

09-09-2023 om 10:00

Einde

09-09-2023 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

Van kinderwens tot kleuterklas: er is bij Alles Kids! van alles te doen in de bibliotheek. Zo komen Paw Patrol en De Kleine Zeemeermin op bezoek, zijn er kindervoorstellingen en kun je schminken, knutselen of een tattoo plakken. Voor de volwassenen zijn er workshops kinder-EHBO en informatiestands.

Flevomeer Bibliotheek Lelystad houdt zaterdag 9 september, tijdens LelyStart, ‘Alles Kids’, een evenement speciaal voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar. Van 10.00 tot 15.00 uur is er van alles te doen in de bibliotheek van Lelystad.

Meet & Greet met Paw Patrol en Kleine Zeemeermin

Alles Kids richt zich op de allerkleinste inwoners van Lelystad. Daarom komen ook de figuren van Paw Patrol en De Kleine Zeemeermin van Little Princess Party op bezoek. De kinderen kunnen met ze op de foto, een high five of een knuffel geven terwijl de levensechte figuren door de bibliotheek lopen.

Om 11.00 en 14.00 uur speelt de voorstelling ‘Stapelgek’, speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze voorstelling is gebaseerd op het stapelgekke prentenboek ‘Sjoerd en de Stapelstad’ van Barry Menger en Mats Ganzeman. Er wordt volop gebouwd in de stad. De grote mensen willen meer en meer, voller en voller. Zelfs zo vol dat er voor kinderen geen ruimte meer is om buiten te spelen. Eén van die kinderen, Sjoerd, wil later architect worden. Maar voor het zover is verzint hij een stapelgek plan. De voorstelling is zonder woorden, maar met veel (bouw)geluiden en grappige slapstick situaties. Een stapelgek verhaal over bouwen, doorzetten, volhouden en nooit opgeven.

Workshops

Net als tijdens de vorige succesvolle editie van Alles Kids in 2019 is er dit keer ook weer van alles te doen. Zo kunnen ouders/verzorgers de beginselen van Kinder-EHBO leren, hun opvoeddilemma’s bespreken bij de LimonadeBrigade, in gesprek met Hoogbegaafd Lelystad, aan de slag bij JTL, langs bij coachpraktijk Flow, zet Babaloe Sport een gymzaal op voor de allerkleinsten en kunnen de kinderen zich laten schminken, knutselen, tattoos plakken en verkleed op de foto in de photo booth. Of neem een kijkje in de BieBus, die op de Promesse staat.

Informatiestands

Opvoeden valt niet altijd mee. Ook daar bieden we ruimte voor tijdens Alles Kids. Lokale aanbieders staan met informatiestands in de bibliotheek. Zo kun je aanschuiven bij de Gemeente Lelystad, coachpraktijk De Roze Donderwolk, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, Go! Kinderopvang, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Kennisplein FlevoMeer Bibliotheek, GGD Flevoland, Bureau Gelijke Behandeling en YMCA Jeugdwerk.

Natuurlijk valt er ook wat te halen bij Alles Kids. De Groene Sluis verkoopt kinderkleding, speelgoed en samen met de Vrienden van de Bieb is er ook een grote kinderboekenverkoop. En wil je even uitpuffen, haal dan wat te eten en/of te drinken bij Books & Beans, de coffee corner van Concern voor Werk die sinds een jaar in de bibliotheek is gevestigd.

Gratis toegang

Een kaartje kopen is niet nodig. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk.

Programma

10:00 Paw Patrol figuren
11:00 Kindervoorstelling Stapelgek (3+)
12:00 Little Princess party met de Kleine Zeemeermin
14:00 Kindervoorstelling Stapelgek (3+)
15:00 Einde dagprogramma
Cookie-instellingen