Hoofdmenu
Submenu

De 'Goed Genoeg' ouder - Ouder bijeenkomst

Begin

01-06-2022 om 19:30

Einde

01-06-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Plein 201 - Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A, Lelystad

Ouderbijeenkomst van Welzijn Lelystad in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger. Met onderwerpen als 'De gevende ouder en het gevende kind' en ruimte om ervaringen te delen en nieuwe inzichten en energie op te doen. Aanmelden kan via jongemantelzorg@welzijnlelystad.nl.

In de Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni) wordt aandacht gevraagd voor jongeren die in hun familie zorg verlenen, extra zorgen hebben of zelf zorg en aandacht missen, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving heeft.

Deze ‘jonge mantelzorgers’ helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht. 

Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor ouders en voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. Het doel van de campagne is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten. Voor de jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. De impact op het leven van een jongere is vaak erg groot.

 

Programma  

19.15 - Inloop met koffie/thee

19.30 - Opening

19.45 - Interactief programma

20.00 - 'De gevende ouder en het gevende kind'

20.30 - Ervaringen delen, nieuwe inzichten en energie

Aanmelden voor deze ouderbijeenkomst kan via jongemantelzorg@welzijnlelystad.nl

Cookie-instellingen