Hoofdmenu
Submenu

PeuterCafé - Aan tafel met Wendy

Begin

15-04-2022 om 10:00

Einde

15-04-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4, 8223 AM Lelystad

We gaan in gesprek met Wendy Meijering over 'Instapje' van GO! Kinderopvang. Dit programma is bedoeld voor kinderen van 1 en 2 jaar waarbij wat extra begeleiding bij taal, opvoeding en spel welkom is.

Opgroeien gebeurt met vallen en opstaan. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Met het programma Instapje helpt GO! Kinderopvang kinderen van 1 en 2 jaar die extra ondersteuning nodig hebben te stimuleren in hun ontwikkeling. Doel is om de communicatie en het samenspel tussen ouder(s) en kind te verbeteren.

Vanuit Instapje komt er gratis 26 weken lang iedere week een vaste medewerker bij het gezin thuis om activiteiten te doen met het kindje (in de leeftijd tussen 1 en 2 jaar) en om de ouder te ondersteunen. Voorbeelden van activiteiten die gedaan worden zijn: boekje voorlezen, toren bouwen, samen met de bal spelen, vormenstoof, muziek maken, met een vrachtauto spelen, etc.

Instapje brengt daarmee taal-, opvoeding- en spelbegeleiding. Ook kan de medewerker ondersteunen in de begeleiding naar een peuterspeelzaal.

Hoe werkt Instapje?

Je kind leert spelenderwijs van jou. Om daarbij te helpen, komt er gedurende een periode van 26 weken een medewerker van Instapje één uur per week bij je thuis:

  • De medewerker neemt speelgoed en boekjes mee
  • Je krijgt een map met spelletjes en liedjes
  • De Instapje medewerker laat zien hoe je je kind kunt stimuleren
  • Ze helpt als je vragen hebt
  • De andere dagen speel je zelf met je kind
Cookie-instellingen