Hoofdmenu

Hoogbegaafd Geluk Café

09-01-2023
414 keer bekeken 0 reacties

Het Hoogbegaafd Geluk Café vanuit de Limonadebrigade gegeven door Sabine Hessels. Het was een intense avond met een grote opkomst, waar veel ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen elkaar vonden. Er blijkt veel behoefte te zijn aan zowel ontmoeten als aan informatie.

Interessant voor ouders

Opvoeden
Gedrag en emoties
Ouderschap

Leeftijd

Volwassenen

Er is besloten het Hoogbegaafd Geluk Café elke tweede woensdag van de maand te organiseren, waarbij de ene maand een thema centraal staat en de volgende maand vooral het ontmoeten.

 ‘uitzonderlijke hoogbegaafdheid’. Daar waar 2% van de kinderen hoogbegaafd is, is slechts 0,1% uitzonderlijk hoogbegaafd. Doordat het om een select groepje kinderen gaat, blijkt het vinden van andere kinderen die zich op dezelfde manier ontwikkelen een uitdaging. Toch zijn er genoeg kinderen in deze regio die uitzonderlijk hoogbegaafd zijn. Uitzonderlijke hoogbegaafdheid is een bijzondere tak van sport en kent zijn eigen uitdagingen. Feitelijk is een kind uitzonderlijk hoogbegaafd met een gemiddeld IQ hoger dan 145. Toch zijn er ook kinderen binnen deze doelgroep die niet te testen zijn of die juist heel laag scoren. Wil je meer weten over uitzonderlijke hoogbegaadheid? Heb je vragen? Of vind je het fijn om andere ouders van (vermoedelijk uitzonderlijk) hoogbegaafde kinderen te ontmoeten? Je bent van harte welkom!

Het Hoogbegaafd Geluk Café vindt plaats in de bibliotheek aan de Groenmarkt in Gorinchem. Vanaf 19:15 zijn ouders welkom en de avond start om om 19:30 uur. Toegang is gratis. Voor de koffie/thee vragen we een kleine bijdrage.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt je aanmelden via: hoogbegaafdgeluk@outlook.com. Zo kunnen we een inschatting maken van de hoeveelheid mensen die komen. Sabine ziet uit naar jullie komst deze avond.

Afbeeldingen

Waarderen

0  reacties

Cookie-instellingen