Hoofdmenu

Nanda - oprichter De LimonadeBrigade - over emoties

04-09-2022
168 keer bekeken 0 reacties

Ik weet nog goed dat ik zo'n 15 jaar geleden door een therapeut gewezen werd op hoe emoties eigenlijk werken. Emoties zijn er gewoon en ze komen en ze gaan.

Interessant voor ouders

Opvoeden
Gedrag en emoties
Ouderschap

Leeftijd

Volwassenen
Nanda van der Boom
Oprichter
De LimonadeBrigade

Heb je wel eens iemand gezien die niet meer stopte met huilen of de rest van z’n leven de slappe lach had? Emoties stoppen dus vanzelf een keer en de kunst is om daar zo min mogelijk op in te (laten) grijpen.
Ik vond het verrassend simpel uitgelegd en dacht dat ik dat al best goed deed bij mijn kind. Totdat ik mezelf, de volgende dag, tegen mijn driejarige zoon hoorde zeggen: “nou daar hoef je toch niet boos om te zijn”. Waarschijnlijk over iets wat voor mij peanuts leek, maar voor hem op dat moment zeer belangrijk was en wat ik dus eigenlijk meteen wegpoetste.

Met name boosheid is in Nederland ook een emotie die wij best lastig vinden en maar wat graag willen dat het snel over is. Als je kijkt naar bijvoorbeeld Spanjaarden met hun temperament zie ik dat verschil wel ja, die doen daar niet zo krampachtig over. Dus laten we ook eens lekker mopperen, lach hard en laat verdriet er zijn. Want iedere emotie komt en gaat. 

Fris! magazine - thema emoties
Dit najaar heeft Fris magazine het thema emoties.  Want al met al blijft het een enorm boeiend onderwerp en hebben we er dagelijks mee te maken. Van grote tot kleine emoties. In Fris magazine vind je talloze inspiratie over dit thema; van een interessante workshop, tot boeken, diverse tips en waardevolle interviews. En uiteraard een aantal leuke activiteiten om samen met je kroost te doen en heerlijk samen van te genieten.

Waar vind ik Fris! magazine?
Fris! magazine, editie najaar 2023 komt begin oktober uit.
Alle ouders van kinderen van 0 t/m 12 jaar ontvangen Fris! magazine via school en/ of de kinderopvang in Gorinchem. Maar ook liggen ze bij het consultatiebureau, het natuurcentrum en De LimonadeBrigade in de bibliotheek en de Rozenobel.
Dus pak het gratis magazine mee en laat je inspireren!

Afbeeldingen

Waarderen

0  reacties

Cookie-instellingen