Hoofdmenu

Knutselen! Wat is dat nog meer?

414 keer bekeken

Tijdens de ontmoetingsplekken van de LimonadeBrigade wordt er veel georganiseerd, naast het fijne samen zijn met andere ouders, zijn er vaak activiteiten te doen tijdens de inloop ochtenden. Alles wat de LimonadeBrigade organiseert doen we met een reden, dat geldt ook voor de knutselactiviteiten.

Interessant voor ouders

Ontspanning
Gedrag en emoties
Ouderschap

Leeftijd

Kinderen 0 tot 2
Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12

Je zult het niet altijd als ouder gelijk door hebben maar tijdens het knutselen worden er heel wat ontwikkelingen geprikkeld, waarschijnlijk herken je de emoties wel? Je kindje vindt knutselen leuk en wordt gelijk blij en enthousiast. Of is je kindje wat terughoudender omdat hij of zij het spannend vindt? Je zult hierin veel verschillen zien tussen alle kinderen.

Naast dat het emoties oproept komt er nog veel meer bij kijken wanneer we knutselen. Zo creƫren jullie verbondenheid door samen iets te ondernemen. Daarnaast bevorderlijk knutselen de fantasie, geeft het inzichten en wordt de fijne motoriek gestimuleerd.

Maar ook het concentratie vermogen wordt bevorderd, je zult zien doordat je kindje met 1 ding bezig is, zich kan afsluiten voor andere prikkels om zich heen, uiteraard verschilt dit per kind en is dit ook in leeftijd heel verschillend.

Door te benoemen wat je doet, wordt er veel geleerd. Vraag bijvoorbeeld aan jouw peuter om een bepaalde kleur te pakken en-/ of te benoemen? Spelenderwijs worden op deze manier de kleuren aangeleerd en geoefend.

Breng je een bezoek aan een van de ontmoetingsplekken van de LimonadeBrigade? En wordt er op deze dag dat een knutselactiviteit georganiseerd? Zie wat knutselen nog meer betekend.

Natuurlijk kan je dit ook samen thuis toepassen, veel speelplezier samen!

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen