Hoofdmenu

Uit Fris! | Vijf vragen aan ... Monika van Bommel

126 keer bekeken

In Fris!, het magazine van de Limonadebrigade stelt een ouder zich voor. In de voorjaarseditie van Fris! was dat Monika van Bommel.

Leeftijd

Volwassenen

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Monika van Bommel, 41 jaar en moeder van Clint (8), Chris (6) en Dominique (3). Mijn man (Marcel), pardon mijn vriend, en ik zijn deze zomer 25 jaar samen. Sinds de kinderen er zijn zeg ik vaak mijn man, hij zegt nog steeds mijn vriendin. Komisch, hoe dat werkt. Ik werk als podotherapeut en heb een praktijk in het centrum van Gorinchem.

Hoe gaat het moederschap je tot nog toe af?

Ik krijg van mijn omgeving te horen dat ze het knap vinden hoe ik alles gecombineerd krijg. Dat ik veel geduld en inlevingsvermogen heb. Wat betreft inlevingsvermogen en spelplezier hebben ze gelijk. Samen knutselen, rennen, spelen of op bed springen alsof het een trampoline is. Ik doe lekker met ze mee. Echter geduldig zijn, dat herken ik echt niet bij mezelf. 's Ochtend heb ik eerst een kopje koffie nodig en tot tien tellen heb ik tot een kunst verheven. Gelukkig is de periode van gebroken nachten voorbij. Dat scheelt een hoop.

Het moederschap is vol uitdagingen en mooi tegelijkertijd. Je doet je best en gaandeweg leer je wat bij. Hoe steekt mijn kind eigenlijk in elkaar? Wat wel werkt en wat niet is per kind anders. Eerst was ik trots op de vaardigheden die ze zich eigen maakte, nu ben ik trots op wie ze zijn.

Op welke manier heb je de Speelbox leren kennen?

Ik weet niet meer of het een keer ter sprake is gekomen bij de limonadebrigade of dat ik het op de website ben tegengekomen. Een jaartje of twee geleden ben ik begonnen met het lenen van de speelboxen. De kinderen waren veel thuis en konden af en toe wel een nieuwe impuls gebruiken.

Wat vinden jouw kinderen van de Speelbox?

Hoewel de jongens qua leeftijd dicht bij elkaar zitten hebben ze een andere manier van spelen. De oudste vindt het leuk om iets uit te vogelen en te bouwen. Proefjes, constructiemateriaal, mindgames en raadsels oplossen vindt hij geweldig. Eenmaal klaar verliest hij zijn interesse erin. Vaak gaat zijn broertje er vervolgens mee spelen en laat zijn fantasie de vrije loop. Clint bouwt om een mooi bouwwerk te krijgen. Chris bouwt zodat zijn actiefiguurtje een bouwwerk heeft.  Hij vindt het heerlijk om een gezelschapsspel te spelen, tekent veel en is graag aan het frutselen.
Onze dochter vindt eigenlijk alles leuk om te doen. Boekjes "lezen", zingen en dansen, met de poppen spelen en lekker kliederen, tekenen en kleuren. Ze kan goed zelfstandig spelen maar vindt het ook geweldig om met haar broers mee te doen.

Een nieuwe speelbox wekt altijd de interesse. Het liefst willen ze meteen aan de slag. Toen ik ze deze week vroeg wat ze eigenlijk leuk vinden aan de speelbox was het antwoord anoniem "ALLES".

Dit keer heeft Fris! als thema Talenten. Wat zijn jouw talenten als moeder en welke talenten hoop je jouw kinderen mee te geven.

Jeetje wat een moeilijke vraag. Ik had een talent voor boogschieten, daar heb je niet veel aan. Met drie kinderen heb ik een talent voor wassen ontwikkeld zou ik zeggen. Dat is vast niet waar het thema Talenten over gaat. Het talent dat ze nu waarderen is het geven van een super verjaardagsfeestje. Een beetje creativiteit en op zijn tijd lekker plezier maken wil ik ze zeker meegeven.

Toch zijn ze uniek, ze zijn niet de mini versie van mij, hoe leuk het ook is om iets van jezelf terug te zien. Ik laat me verrassen hoe ze zich ontplooien en ben er als ze ergens hulp bij nodig hebben.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen