Basis recept voor koekjes

3 keer bekeken

 

 

Wat kun je doen? Wat kun je lezen?
Hier vind je tips en informatie over het ouderschap.  

Heb je zelf een leuke tip en staat deze er niet tussen? Laat het ons weten!

Basis recept voor koekjes Koekjes maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn met dit basis recept. Ga met de kinderen de keuken in en bak deze lekkere en makkelijk te maken koekjes.

Interessant voor ouders

Voeding

Leeftijd

Hele gezin
Volwassenen

Je kunt ze zo eten, achteraf versieren of tijdens het maken van het deeg iets extra’s aan toevoegen voor de smaak, zoals stukjes chocola of cacaopoeder voor chocoladekoekjes.

Basisrecept voor ongeveer 25 koekjes.

Ingrediënten
• 300 gram bloem
• 150 gram witte basterdsuiker
• 8 gram vanillesuiker (= 1 zakje)
• 250 gram ongezouten roomboter, in kleine stukjes gesneden
• 1 eierdooier (= het eigeel)
• Snuf zout

Verder nodig
Oven, kom, bakplaat, bakpapier en vershoudfolie
Eventueel uitsteek-vormpjes als je figuurtjes wilt maken

Aan de slag!
• Meng de bloem met de basterd,- en vanillesuiker en de stukjes boter door elkaar. Dit kan met     de hand of met een keukenmachine met deeghaak.
• Voeg ook de eierdooier toe en meng het goed tot elkaar.
• (mocht je een extra smaakje toe willen voegen, doe het dan nu, bijvoorbeeld stukjes chocola of     fijngehakte hazelnoten)
• Maak er een deegbal van.
• Pak de deegbal goed in vershoudfolie en leg deze minimaal 1 uur in de koelkast.
• Pak het bakblik en doe het bakpapier er op
• Verwarm de over voor op 170 graden
• Nu ga je de koekjes vormgeven, dit kun je doen zoals je wilt:
– Ronde koekjes: maak 25 balletjes, leg ze op de bakplaat en maak ze plat met een vork
– Figuurtjes met vormpjes: bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit met een
deegroller en steek de figuurtjes uit met je vormpjes.

• Leg de koekjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat
• Bak ze in +- 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar
• Neem de bakplaat uit de oven en haal de koekjes van de warme bakplaat af (anders blijven ze
doorbakken)
• Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen

Snoepen of versieren maar!

Je kunt de koekjes versieren met gekleurd glazuur.
Kijk hier voor het recept om simpel leuke kleurtjes glazuur te maken!

  

Waarderen

0 (0 waarderingen)
Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.