Welke ingrediƫnten heb je nodig?
Croissantjes deeg (Danerolles of ander merk), rietsuiker, kaneel en rozijntjes.
Hoe maak je de kaneelbroodjes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de rozijntjes 10 minuten wellen in lauwwarm water en knijp ze daarna goed uit, zodat al het water eruit is. Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit tot een grote plak. Bestrooi het deeg (ruimschoots) met de rietsuiker en de kaneel. Verspreid de rozijntjes gelijkmatig over het deeg.
Maak nu van het deeg een grote rol door de plak deeg luchtig op te rollen. Je hebt nu een rol voor je liggen, waar je met een scherp mes plakken van ongeveer 2 centimeter vanaf snijdt. Leg de plakken plat op een bakpapier op de bakplaat (invetten is niet nodig). Zorg dat elke broodje de ruimte heeft om te voorkomen dat ze aan elkaar vast bakken.
Bak de kaneelbroodjes in 10 minuutjes goudbruin!
Voor het serveren kun je ze eventueel nog bestrooien met poedersuiker om het extra feestelijk te maken.
Eet smakelijk!